ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς στην Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Να κρατηθούν χαμηλοί οι τόνοι - Αιχμές για Ομπρέλα και Κασσελάκη

Παππάς στην Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Να κρατηθούν χαμηλοί οι τόνοι - Αιχμές για Ομπρέλα και Κασσελάκη
Ο Νίκος Παππάς ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Έκκληση να κρατηθούν χαμηλοί οι τόνοι διότι ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και η συγκυρία «θα μας φέρει μπροστά στην ευθύνη να συζητήσουμε με ανθρώπους που αυτή τη στιγμή δεν είναι μαζί μας ή και με συντρόφους και συντρόφισσες που διάλεξαν άλλο δρόμο», έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Οι εργασίες της Κ.Ε. ολοκληρώθηκαν για το Σάββατο και συνεχίζονται αύριο Κυριακή στις 11.00.

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, η Ομπρέλα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου αύριο.

Ο κ. Παππάς είπε, επίσης, πως δυστυχώς η τεράστια συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές μοιάζει τόσο μακριά γιατί ενώ υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως φάνηκε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κόσμου.

«Τα γεγονότα που ακολούθησαν σόκαραν. Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο μιας τόσο έντονης και τόσο βιαστικής αμφισβήτησης όχι απλώς του προσώπου, αλλά και της διαδικασίας και της ύπαρξης του κόμματος. Τα περί ομιλίας ΣΕΒ, είναι καταφανώς πρόφαση. Η κατεδαφιστική, αφοριστική κι άθλια σε πολλές περιπτώσεις κριτική προηγήθηκε της ομιλίας στο ΣΕΒ. Πότε πρόλαβε να γίνει το κόμμα μας Πεπε Γκρίλο και Ντόναλντ Τραμπ; Είμαστε το κόμμα που έστησε η διαπλοκή για να μοιράσει το Tαμείο Aνάκαμψης; Τίποτα από αυτά δεν ισχύει και είναι προσβλητικά».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών εξέφρασε τη βεβαιότητά του, αφήνοντας αιχμές, ότι γνωρίζει κι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης πως δεν πήρε λευκή επιταγή, αλλά πήρε εντολή να ηγηθεί: «Πρέπει να του ασκήσει κανείς κριτική; Πρέπει. Μέσα στα όργανα. Και πρέπει να συγκροτηθεί πολιτικό κέντρο με τουλάχιστον εβδομαδιαία λειτουργία, το οποίο και θα υλοποιήσει τον απαιτητικό οδικό χάρτη της εξωστρέφειας μέχρι τις ευρωεκλογές. Ταυτόχρονα, όμως, κι αυτό πρέπει να είναι καθαρό. Κανένας δεν πήρε εντολή κατεδάφισης. Στην προσπάθεια κατεδάφισης θα αντισταθεί το στελεχικό δυναμικό και η βάση».

Επιπλέον, ο κ. Παππάς σημείωσε πως οι αφορισμοί, οι χαρακτηρισμοί, οι ανοίκειες επιθέσεις και οι προαναγγελίες για νέο πολιτικό σχηματισμό είναι απολύτως ασύμβατες με την έννοια του μέλους, την εκπροσώπηση του κόμματος στα ΜΜΕ και βεβαίως τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια: «Υπάρχει και μία πτυχή της δημόσιας αντιπαράθεσης η οποία συμπυκνώνει την ουσία της στρατηγικής διαφωνίας. Αυτή αφορά την πορεία μετασχηματισμού του κόμματος σε μία ευρεία αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο, με διαδικασίες συμμετοχής κι όχι με δομές που καταστέλλουν τη συλλογική βούληση των μελών. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη διαφωνία. Εκεί εδράζεται και η σφοδρή κριτική που εξαπολύεται τις τελευταίες ημέρες απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ