ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Δούκας: Θέλω μετρό και δέντρα στα Εξάρχεια, αλλά και παντού

Χάρης Δούκας: Θέλω μετρό και δέντρα στα Εξάρχεια, αλλά και παντού
Ο Χάρης Δούκας IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Θέλω μετρό στα Εξάρχεια, θέλω και δένδρα όμως στα Εξάρχεια, όπως θέλω μετρό στη Ριζάρη και δέντρα στη Ριζάρη, όπως θέλω μετρό και δέντρα παντού» δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μιλώντας για τις προτεραιότητες που έχει θέσει για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. 

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο Χάρης Δούκας σημείωσε πως «το Πράσινο για εμάς είναι ζωή. Δεν είναι απλά lifestyle και ποιότητα, αλλά επιβίωση».

Εξηγώντας, σημείωσε πως «η Αθήνα έχει πολύ περιορισμένο πράσινο: 11% σε σχέση με 30% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Έχει τριπλάσιο αριθμό μικροσωματιδίων σε σχέση με το επιτρεπόμενο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έχει κοντά στους 3.000 θανάτους που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τη ρύπανση και τη μόλυνση. Γι’ αυτό και τέτοιοι χώροι που είναι πνεύμονες πρασίνου, πνεύμονες οξυγόνου, είναι πάρα πολύ σημαντικοί για την πόλη και είναι πολύ σημαντικό να διασωθούν».

Ερωτώμενος εάν θα στηρίξει την προσπάθεια να γίνει μετρό παντού, όπου έχει σχεδιαστεί, ή μπορεί να εμποδίσει την εγκατάστασή του, χάριν του πρασίνου, τόνισε:

«Το έχω καταστήσει, απολύτως ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε και με το μετρό και με το πράσινο παντού» απάντησε και πρόσθεσε πως «αν μπορούμε να διασώσουμε κάποια δέντρα στην κατασκευή, πρέπει να το προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Και ταυτόχρονα τα δέντρα τα οποία αναγκαστικά θα χρειαστεί να μεταφερθούν, να μην χαθούνε. Άρα με σωστή μεταφύτευση, μπορεί να γίνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ