ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Υπό έντονη πίεση η ομάδα Αχτσιόγλου – Τα πολιτικά ανταλλάγματα για την ενότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Υπό έντονη πίεση η ομάδα Αχτσιόγλου – Τα πολιτικά ανταλλάγματα για την ενότητα
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Υπό έντονη πίεση να υπαναχωρήσουν από την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ τελούν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και τα υπόλοιπα στελέχη των 6+ 6, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Η ενωτική πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη για τη συγκρότηση συμπεριληπτικού Πολιτικού Κέντρου εν είδει πρωινού καφέ, στο πρότυπο που το είχε συγκροτήσει λίγο παλαιότερα ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται να φέρνει καρπούς τουλάχιστον ως προς τα πιο προβεβλημένα στελέχη της τάσης Αχτσιόγλου, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας.

Δεν ισχύει, ωστόσο, το ίδιο και για τη βάση της τάσης όπου ακούγονται διαφορετικές φωνές.

Τελική απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας και, πάντως, νωρίτερα από την Κυριακή (στις 11.00) και την προγραμματισμένη πανελλαδική συνδιάσκεψη των 6+ 6 όπου θα συζητηθεί το κείμενο είτε της αποχώρησης είτε της παραμονής με όρους.

Οι βουλευτές, μάλιστα, της τάσης τελούν υπό την πίεση και πολιτικών ανταλλαγμάτων, όπως η ανάληψη θεσμικών ρόλων.

Στην περίπτωση, πάντως, που αποχωρήσουν, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπάρχουν οι απαιτούμενοι τουλάχιστον δέκα βουλευτές ώστε να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα με πλήρη δικαιώματα μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Διονύσης Τεμπονέρας και τα εκατοντάδες στελέχη που τον στηρίζουν δεν δείχνουν διάθεση αποχώρησης, ύστερα μάλιστα κι από τη χθεσινή του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έστω και την ύστατη στιγμή παίζει το ρόλο του εγγυητή της ενότητας της παράταξης.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης καλείται να στελεχώσει άμεσα τα τμήματα, τις Οργανώσεις Μελών και τις Νομαρχιακές Επιτροπές που έχουν αδειάσει από τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών και μελών, κυρίως της Ομπρέλας αλλά όχι μόνο.

Στο μεταξύ και για να αποφύγει τυχόν έκτροπα όπως αυτά που συνέβησαν χθες Πέμπτη σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να καταθέσει στεφάνι σήμερα Παρασκευή για τη μνήμη του Πολυτεχνείου όχι στον ιστορικό χώρο της Σχολής, αλλά στο μνημείο του ΕΑΤ- ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Το ότι, άλλωστε, η πλειοψηφία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο χώρο του Πολυτεχνείου δεν στηρίζει τον κ. Κασσελάκη δεν αποτελούσε εγγύηση περιφρούρησης της διαδικασίας.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της επιχείρησης εξωστρέφειας, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να περιοδεύσει εκτός Αθηνών το Σάββατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ