ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να νικήσει τη ΝΔ

Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να νικήσει τη ΝΔ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης Γ.Τ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το στόχο για νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση που έδειξε πως το κόμμα του πέρασε μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο μεγάλος μας στόχος δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει ένας σταθμός, οι ευρωεκλογές, που είναι πολύ κρίσιμος. Έχουμε θέσει στόχους, αλλά ο μεγάλος στρατηγικός στόχος είναι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Ανδρουλάκης παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως είπε, «παρήγαγε ένα πολύ μεγάλο έργο» και είναι «ο πραγματικός αντίπαλος στη συντήρηση στην πατρίδα μας».

Για την καταψήφιση της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «εξεταστική – κοροϊδία» και κατηγόρησε τη ΝΔ πως ψηφίζει «την ιδεοληψία του ΚΚΕ ξεκινήσουμε (τη διερεύνηση της υπόθεσης) από τότε που μπήκαν οι ευρωπαϊκοί κανόνες ασφάλειας για τους σιδηροδρόμους».

«Η Νέα Δημοκρατία εκμεταλλεύεται την αντιευρωπαϊκή ιδεοληψία του ΚΚΕ για να μην οδηγηθεί η ιστορία σε προανακριτική. Βγαίνει ο κ. Βορίδης στη Βουλή και λέει: "ψηφίζουμε την πρόταση του ΚΚΕ, αλλά σας λέμε από τώρα ότι θα καταψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες". Ποιος θα κρίνει ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες; Ο κ. Βορίδης; Δικαστής είναι;» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ