ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ προσπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ - Μάχη της ΝΔ με την... ακρίβεια

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ προσπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ - Μάχη της ΝΔ με την... ακρίβεια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll, καθώς για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια το ΠΑΣΟΚ προσπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, την ώρα που η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αδιαμφισβήτητη.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ βρίσκεται στο 38,5%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 14,7% και το ΚΚΕ να καταγράφεται στο 10,6%.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24 και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη πανελλαδική έρευνα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ που «έτρεξαν» κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τις αποχωρήσεις στελεχών της Ομπρέλας.

Οι σχετικές «κάρτες» με τα ποσοστά ανά κόμμα:

Απαισιοδοξία από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις που δίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις προοπτικές του κόμματός τους με τον Στέφανο Κασσελάκη στην ηγεσία: Ενας στους δύο δηλώνει ότι οι δυνάμεις του κόμματος θα συνεχίσουν να μειώνονται και μόνον οι 4 στους 10 λένε ότι μπορεί να ανακάμψει.

Παράλληλα, πάνω από ένας στους δύο αναφέρουν ότι «θα μπορούσαν» να ψηφίσουν ένα κόμμα με αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ακρίβεια... αντίπαλος της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα, η ακρίβεια δείχνει να «θολώνει» την κυβερνητική εικόνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 28,3% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο - ωστόσο, περίπου ένας στους τρεις δηλώνει «λίγο ικανοποιημένος» - πράγμα που υποδηλώνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν στέκεται απέναντι από την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, καταγράφεται ένα 42,7% στήριξης στα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ