ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι αποχωρούν ίσως και σήμερα με την Αχτσιόγλου - Προς νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι αποχωρούν ίσως και σήμερα με την Αχτσιόγλου - Προς νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα
Η Έφη Αχτσιόγλου προσέρχεται για να παραστεί στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στα γραφεία του κόμματος, Αθήνα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το πιθανότερο είναι πως σήμερα Τετάρτη θα ανακοινώσει την αποχώρησή της από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία η τάση Αχτσιόγλου, οι 6+ 6 δηλαδή, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Η απόφαση είναι έτσι κι αλλιώς ειλημμένη εδώ και ημέρες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα να συγκροτηθεί και το μόνο που απομένει είναι το τάιμινγκ.

Αυτό, όπως πληροφορούμαστε και ύστερα από σειρά συσκέψεων και χθες Τρίτη, βρέθηκε με την αναμενόμενη ταυτόχρονη αποχώρηση του μεγαλύτερου (;) κομματιού της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Κωνσταντίνου Βλαχάκη.

Ποιοι αναμένεται να αποχωρήσουν εκτός από τους εννέα «σίγουρους»

Τα πρόσωπα που φέρεται να προστίθενται στους εννέα «σίγουρους» (Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα) είναι οι μειονοτικοί βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθη) και Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπη, αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα) και ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός (αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής).

Ο βουλευτής Πρεβέζης, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος ακουγόταν και αυτός ως υποψήφιος προς αποχώρηση, μάλλον παραμένει.

Ποιος θα τεθεί επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Επικεφαλής της Κ.Ο. αναμένεται να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, με το σχεδιασμό του νέου κόμματος να περιστρέφεται γύρω από την κοινοβουλευτική συζήτηση για τον προϋπολογισμό όπου θέλει να δώσει δυναμικό παρών αξιοποιώντας την εμπειρία- και υπουργική- των βουλευτών του.

Αν, εξάλλου, επιβεβαιωθεί η αποχώρηση 12 βουλευτών, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει οριακά αξιωματική αντιπολίτευση αφού θα έχει 35 έναντι 32 του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Στην αντεπίθεση ο Στέφανος Κασσελάκης

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζει την αντεπίθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα την αντικατάσταση της ηγεσίας της Νεολαίας, αλλά και των επικεφαλής των Τμημάτων του κόμματος.

Ως προς το τελευταίο, συνεργάτες του μας λένε πως έχει καθυστερήσει όχι γιατί δεν υπάρχουν στελέχη, αλλά γιατί οι επικεφαλής των Τμημάτων κι αρκετά από τα μέλη τους δεν έχουν υποβάλει ακόμα την παραίτησή τους μολονότι έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους από το κόμμα εδώ και ημέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κάνουν λόγο για εκατοντάδες βιογραφικά που υποβάλλονται κάθε ημέρα στην πλατφόρμα στελεχών, αλλά λαμβάνει και στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία ο κ. Κασσελάκης και για τα οποία πρέπει να ακολουθήσει το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα ώστε να γίνει και η καλύτερη αξιοποίησή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ