ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεμπονέρας στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Η εκλογική μας επιρροή θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο

Τεμπονέρας στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Η εκλογική μας επιρροή θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο
Ο Διονύσης Τεμπονέρας ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας διέρχεται μια άνευ προηγουμένου κρίση», υποστήριξε ο Διονύσης Τεμπονέρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως πληροφορείται το CNN Greece, σημειώνοντας πως η εκλογική της επιρροή θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως απαιτούνται ειλικρίνεια, ωριμότητα και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, σεβασμός στο καταστατικό, συλλογική λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων και προτάσεις- δράσεις πολιτικής: «Ο σεβασμός στο καταστατικό δεν συνάδει με τη δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα θεσμοθετημένα όργανα. Είμαστε κόμμα κι όχι καφενείο.

Αν ορισμένοι θεωρούν πως η περαιτέρω διάσπαση θα ευνοήσει το κόμμα και θα το απογειώσει δημοσκοπικά κι εκλογικά, καταργώντας την πολιτική διαφωνία, τότε είναι σίγουρο ότι βρίσκονται σε πλάνη. ‘Ένα κόμμα σε κρίση χρειάζεται πρωτίστως ενότητα, που δεν εξασφαλίζεται με ηχηρές και σιωπηρές εκκαθαρίσεις. Πολύ δε περισσότερο όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ στήνουν ξανά ένα κεντροδεξιό αντί- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που εμπεδώνει την πολιτική τους κυριαρχία. Η συμμαχία των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεών είναι όρος ανατροπής του πολιτικού σκηνικού. Θέλουμε να προσθέσουμε κι όχι να αφαιρέσουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Τεμπονέρας σημείωσε πως το κόμμα πρέπει να φύγει από το αρχηγοκεντρικό μοντέλο κι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, πρέπει να πλαισιωθεί από επαρκές πολιτικό κι επιστημονικό προσωπικό και να αποτελέσει τον πρώτο μεταξύ ίσων στη μάχη κατά της Δεξιάς.

Ζήτησε, μάλιστα, το έκτακτο συνέδριο να συζητήσει την κατάργηση των «γραφειοκρατικών πλέον» τάσεων και την αντικατάστασή τους με τη δημιουργική συμβολή ρευμάτων σκέψης που θα μπορούν να δημιουργούνται, να υφίστανται ad hoc και να λειτουργούν από συνέδριο σε συνέδριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε την Κεντρική Επιτροπή να προκηρύξει συνέδριο το αργότερο τον Ιανουάριο και μετά την ολοκλήρωσή του να γίνουν τα περιφερειακά συνέδρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ