ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης μετατρέπει την Πολιτική Γραμματεία σε Πολιτικό Κέντρο - Πυρήνας μας ο λαός

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης μετατρέπει την Πολιτική Γραμματεία σε Πολιτικό Κέντρο - Πυρήνας μας ο λαός
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τη μετατροπή της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες, σε Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προανήγγειλε στην ουσία ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η Πολιτική Γραμματεία θα είναι παραγωγικό, συντροφικό κι αποτελεσματικό όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική: «Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία Πολιτικού Κέντρου. Εσείς είστε το Πολιτικό Κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς».

«Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας που προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στη δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά κι αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους δικαίου», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία.

Την ίδια ώρα, σημείωσε πως το κόμμα δεν πρέπει να διαψεύσει τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω του: «Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ