ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ - Νάσος Ηλιόπουλος: «Την επόμενη εβδομάδα η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα»

ΣΥΡΙΖΑ - Νάσος Ηλιόπουλος: «Την επόμενη εβδομάδα η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα»
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συγκροτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για μια δύσκολη απόφαση.

«Θεωρώ ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συγκροτήσουμε την κοινοβουλευτική ομάδα, λίγες ημέρες υπομονή», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Ηλιόπουλος, απαντώντας στο ενδεχόμενο ο Αλέξης Χαρίτσης να αναλάβει χρέη Προέδρου στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

«Προσπαθήσαμε να παλέψουμε τις διαφωνίες μας, μέσα στις συλλογικές διαδικασίες μας. Δεν είναι εύκολο να βλέπεις ότι κάτι για το οποίο έχεις αγωνισθεί και έχεις δώσει πράγματα για είκοσι χρόνια, να οδηγείται σε αδιέξοδο. Ωστόσο, στη ζωή υπάρχουν και δύσκολες αποφάσεις», είπε μιλώντας στο OPEN.

«Η μεγάλη εικόνα δείχνει μία κυβέρνηση που παραμένει κυρίαρχη, αλλά υλοποιεί βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταρρέει και η σημερινή ηγεσία αρνείται να παραδεχθεί το πρόβλημα. Όταν βλέπεις ότι κάτι πηγαίνει προς τον γκρεμό, έχεις ευθύνη να πεις ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

«Δεν θα κάνουμε έναν εμφύλιο ούτε με τον κ. Πολάκη, ούτε τον κ. Κασσελάκη, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη στιγμή, το πρόβλημα είναι ότι η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση.

«Για αυτόν τον λόγο, χρειάζεται ένας προοδευτικός, αριστερός, μαχητικός και προγραμματικός χώρος, ο οποίος θα μπορέσει να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κασσελάκης πώς μπορεί να απαντήσει; Οι πολιτικές του θέσεις είναι εντελώς αντιφατικές και όταν μεταφέρει κάποια συγκροτημένα μηνύματα, είναι βαθιά συντηρητικά», επεσήμανε.

«Θέλουμε ένα πολιτικό σχέδιο, προκειμένου να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία. Το μόνο πλαίσιο που αξίζει να αγωνισθείς, πρέπει να φτιάξει το “σήμερα” των ανθρώπων. Στον προοδευτικό χώρο σήμερα, υπάρχει ένα πολιτικό κενό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ