ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκεπτικισμός ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο: «Πιθανά συνταγματικά κωλύματα»

Σκεπτικισμός ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο: «Πιθανά συνταγματικά κωλύματα»
Ο φάκελος της επιστολικής ψήφου ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σημερινό (Πέμπτη) υπουργικό συμβούλιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, κάνοντας επίσης λόγο για καθυστέρηση.

Η τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώτα Πούλου, σημειώνει πως δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης.

Γι’ αυτό κι απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα, για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου, καθώς κι ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύσουν από ενδεχόμενη νόθευση το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, περιμένουμε την περαιτέρω εξειδίκευση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες και η αντιμετώπιση της αυξανόμενης αποχής είναι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κι απαιτούν άμεσες θεσμικές παρεμβάσεις.

Αναδείξαμε έγκαιρα το πρόβλημα του αποκλεισμού χιλιάδων συμπολιτών μας, και κυρίως νέων εποχικών εργαζομένων σε τουριστικές περιοχές, από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και καταθέσαμε σχετική τροπολογία. Όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ την απέρριψε τότε, χωρίς κανέναν διάλογο», παρατηρεί, επίσης, η κυρία Πούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ