ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σε ημερίδα για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία - «Για ένα καλύτερο σήμερα με όλους»

Μητσοτάκης: Σε ημερίδα για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία - «Για ένα καλύτερο σήμερα με όλους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Σε ημερίδα με θέμα τα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030» θα μιλήσει σήμερα, Δευτέρα (4/12) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί στο ίδρυμα Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Ο πρωθυπουργός, στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του σημείωσε πως αποτελεί «χρέος της Πολιτείας να καταβάλει καθημερινά προσπάθειες, ώστε να αρθούν τα πάσης φύσεως εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους συμπολίτες μας με αναπηρία να βιώνουν όσα δικαιούνται».

«Χωρίς διακρίσεις και ξεπερασμένες αντιλήψεις, αλλά με αλληλεγγύη και κατανόηση ώστε καθένας και κάθε μία να αξιοποιεί τις δεξιότητές του, έχοντας συμπαραστάτη του το κράτος, αλλά και τον διπλανό του» επεσήμανε.

«Η μέχρι τώρα πολιτική μας περιλαμβάνει νέους θεσμούς όπως ο προσωπικός βοηθός, ενίσχυση της αποϊδρυματοποίησης, έμφαση σε έργα προσβασιμότητας που έχουν ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, καθώς και τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών στα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας».

«Η Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 αποδεικνύει ότι συμπορευόμαστε με το αναπηρικό κίνημα, σχεδιάζοντας ένα «καλύτερο σήμερα με όλους» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ