ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα οι ανακοινώσεις των 11 για νέο κόμμα - «Αριστερά Μπροστά» η πιθανότερη ονομασία

Σήμερα οι ανακοινώσεις των 11 για νέο κόμμα - «Αριστερά Μπροστά» η πιθανότερη ονομασία
Η Έφη Αχτσιόγλου, με τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σήμερα Δευτέρα (4/12) σε ειδική εκδήλωση στο Σεράφειο, στις 19.00, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το κόμμα Χαρίτση - Αχτσιόγλου - Τσακαλώτου. Η πιθανότερη ονομασία του είναι «Αριστερά Μπροστά».

Στήριξη στον υπό διαμόρφωση φορέα προανήγγειλε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην Κουμουνδούρου πάντως ενόψει των ανακοινώσεων για το νέο κόμμα, υποστηρίζουν πως δεν έχει αναπτύξει δυναμική και εκτιμούν πως θα δώσει πολύ μεγάλη μάχη για να περάσει το όριο του 3% και να μπει στην Ευρωβουλή.

Παράλληλα με αφορμή τη μέτρηση της «RealPolls» που τους φέρνει ξανά μετά από καιρό στη δεύτερη θέση εκτιμούν πως «θα έρθουν και πολύ καλύτερες δημοσκοπήσεις».

Επιπλέον, σημειώνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν εισπράττει στην ουσία από το ΣΥΡΙΖΑ και πως οι πολίτες στους οποίους σε μεγάλο βαθμό απευθύνεται είναι «εγκλωβισμένοι» στη ΝΔ από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να κυριαρχεί στο μεσαίο χώρο. Αυτό είναι και το «target group» που στοχεύει ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει των ευρωεκλογών.

Από την άλλη, πάντως, αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρόεδρός του πρέπει να γίνουν πιο πολιτικοί και προγραμματικοί στη δημόσια παρουσία τους, με αρκετούς στην Κουμουνδούρου να δυσφορούν, για παράδειγμα, με την ανάρτηση Κασσελάκη για τα γενέθλια του σκύλου του.

Ευελπιστούν, ωστόσο, πως η μαζική συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο του isyriza- πάνω από 5.000 συμμετοχές μέχρι σήμερα-, τα περισσότερα από 3.000 βιογραφικά που έχουν κατατεθεί για τη στελέχωση των think tanks, οι νέες ψηφιακές λειτουργίες που βρίσκονται στα σκαριά, καθώς και η επικοινωνιακή ενίσχυση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με μια έμπειρη ομάδα θα φέρουν σύντομα πολύ θετικότερα αποτελέσματα.

Παρομοίως, η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά στην αναμενόμενη συνεργασία με το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά, αλλά επεκτείνεται, όπως πληροφορούμαστε, και σε κινήσεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ με συνδικαλιστική εμπειρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ