ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός από τις αποχωρήσεις μελών - Πού κινείται δημοσκοπικά η «Νέα Αριστερά»

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός από τις αποχωρήσεις μελών - Πού κινείται δημοσκοπικά η «Νέα Αριστερά»
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στο ψυχολογικό όριο του 5% κινείται η Νέα Αριστερά, όπως τελικώς ονομάστηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα - και όπως όλα δείχνουν προσεχώς κόμμα - που προήλθε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους στην Κουμουνδούρου, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Στις ίδιες δημοσκοπήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να ξεφύγει από το 10%, εξέλιξη που δημιούργησε έντονο σκεπτικισμό και στη χθεσινή (Δευτέρα) σχετική σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία.

Τον προβληματισμό επιτείνει και η εικόνα διάλυσης που κυριαρχεί σε πολλές Οργανώσεις Μελών, αφού υπάρχει η γενική παραδοχή ότι τα μέλη που έχουν αποχωρήσει - είναι περισσότερα από τις 3.000 που έχουν ανακοινωθεί - μπορεί να πλησιάζουν και τις 5.000 συμπεριλαμβάνοντας, δηλαδή, κι εκείνους που έχουν φύγει χωρίς να έχουν στείλει κάποια επιστολή παραίτησης και ήταν οι πιο «μάχιμοι».

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της ΟΜ Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας όπου ναι μεν από τα 170 μέλη αποχώρησαν μόλις τα 20, αλλά αυτά τα 20 ήταν και τα ενεργά.

Από την άλλη, έγινε η αντικατάσταση των 103 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που αποχώρησαν, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες κι εβδομάδες φιλοδοξείται να στελεχωθούν και τα Τμήματα του κόμματος.

Στο μεταξύ, έντονα προβληματισμένος φέρεται να είναι κι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προετοιμάζει «αντεπίθεση με τεχνοκρατική επάρκεια», όπως μας την προσδιορίζουν συνομιλητές του.

Αντεπίθεση σχεδιάζει ο Κασσελάκης

Σε αυτό το πλαίσιο πληροφορούμαστε πως προετοιμάζεται επιθετική προβολή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη δημοσίευση βίντεο στα οποία ο πρόεδρος του κόμματος θα πλαισιώνεται από ανθρώπους που είναι είτε μέλη είτε φίλα προσκείμενοι και διαθέτουν επάρκεια κι αναγνωρισιμότητα γύρω από τις επιμέρους θεματικές ενότητες στις οποίες θα συμμετέχουν.

Στην επικοινωνιακή ομάδα, πάντως, ακούγονται και γκρίνιες για το ότι σενάρια που έχουν επιλεγεί δεν διαθέτουν το απαραίτητο ιδεολογικό, αριστερό χρώμα και είναι περισσότερο τεχνοκρατικά από όσο θα έπρεπε.

Την ίδια ώρα, απομακρύνεται ο στόχος για 13 περιφερειακά συνέδρια μέχρι το συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου από τη στιγμή, μάλιστα, που ακόμα δεν έχει προχωρήσει η απαραίτητη προεργασία έστω και για ένα.

Όσον αφορά τη δήλωση Παπαδημούλη πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ευχαριστημένος με τον κ. Κασσελάκη, άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις μας κάνουν λόγο για γελοιότητες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν θα πρέπει να θεωρείται είδηση κανενός είδους επαφή του απερχόμενου πρόεδρου με τον διάδοχό του γιατί αυτές είναι συχνές.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης θα παραστεί και θα μιλήσει σήμερα, στις 20.30, στο 34o Annual Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Intercontinental.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ