ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την οπαδική βία - «Επιτελικό μπάχαλο»

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την οπαδική βία - «Επιτελικό μπάχαλο»
ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Για απόλυτο επιτελικό μπάχαλο κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, για την οπαδική βία.

Σημειώνουν, μάλιστα, στην αξιωματική αντιπολίτευση πως το ερώτημα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο επανέρχεται στο προσκήνιο με τον πλέον δραματικό τρόπο, υποστηρίζοντας πως από ό,τι φαίνεται όχι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Μια κυβέρνηση που ήρθε στη εξουσία ομνύοντας στο δόγμα τάξη κι ασφάλεια έχει προκαλέσει την απόλυτη ανασφάλεια σε όλη την ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες βιώνουν διαρκώς φαινόμενα βίας κι εγκληματικότητας και η κυβέρνηση παρατηρεί τις εξελίξεις απαθής κι άβουλη. Συσκέψεις επί συσκέψεων, επικοινωνιακές ανακοινώσεις μέτρων που δεν εφαρμόζονται ποτέ, αδυναμία συνεννόησης και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού, ομολογία απουσίας οποιασδήποτε βούλησης για σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα», τονίζουν οι ίδιες κομματικές πηγές.

Στο ΣΥΡΙΖΑ διατείνονται πως ο κ. Φλωρίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ομολόγησε ευθέως όχι μόνο την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στο ζήτημα της οπαδικής βίας, αλλά και την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος: «Η δημόσια παραδοχή του ότι η κυβέρνηση νομοθετούσε αλλά δεν εφάρμοζε το νόμο γιατί δεν συνεργάζονταν οι ιδιοκτήτες αποτελεί μνημείο κυβερνητικής ανευθυνότητας, σαφή ένδειξη κυβερνητικής ομηρείας, έλλειψης σθένους κι εν τέλει κυβερνητικής ανυπαρξίας».

Όσον αφορά τον κ. Οικονόμου, τον κατηγορούν στην αξιωματική αντιπολίτευση πως τη μία ημέρα ανακοινώνει ότι έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση στους αστυνομικούς και την άλλη ημέρα κι αφού τον «αδειάζει» το ίδιο το υπουργείο του το ανασκευάζει, δηλώνοντας πως ο 18χρονος συλληφθείς δεν τον κατονόμασε, αλλά έχει περιγράψει την παρουσία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ