ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Άδικος, ταξικός, αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός και τον καταψηφίζουμε

Κουτσούμπας: Άδικος, ταξικός, αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός και τον καταψηφίζουμε
Eurokinissi

Τα πυρά του στον Στέφανο Κασσελάκη έστρεψε για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην τοποθέτησή του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

«Αλήθεια τι ήταν αυτά που είπε ο κ. Κασσελάκης στους εργάτες της Λάρκο; Ανοησίες… Να πληρώνονται με μετοχές; Ή το τελευταίο του μαργαριτάρι, ότι δεν θα χωρίσει τους Έλληνες ταξικά, σαν τον Λάσκαρη… Λες και περίμεναν τον Κασσελάκη οι Έλληνες για να χωριστούν ταξικά», σχολίασε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Να τον αφήσουμε λέει, να ανθίσει, να τον χαίρεστε και να τον προτείνετε και για το Νόμπελ Οικονομίας», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, καρφώνοντας παράλληλα και τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς. «Τα ίδια λέγανε κι αυτοί τόσα χρόνια, για δήθεν καπιταλιστική ανάπτυξη», πρόσθεσε.

«Μαζέψτε τα σάλια σας για τη σάπια ΕΕ γιατί θα τα πατήσετε και θα γλιστρήσετε»
Στο στόχαστρο της κριτικής του κ. Κουτσούμπα βρέθηκε εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά, η κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα της «αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας» -όπως τα αποκάλεσε- γιατί δίνουν μάχη για να πείσουν ότι στις άλλες χώρες της ΕΕ, δεν συμβαίνουν αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. «Μαζέψτε τα σάλια σας για τη σάπια ΕΕ των λόμπι, των μονοπωλίων και της τρόικας, γιατί θα τα πατήσετε και θα γλιστρήσετε», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον προϋπολογισμό ο Γ.Γ. του ΚΚΕ σχολίασε:

«Από όλες τις τοποθετήσεις που έχουν γίνει σε αυτή την αίθουσα, αυτές τις μέρες συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, θεωρούμε ότι αναδεικνύονται πολύ καθαρά οι δύο πολιτικές γραμμές που υπάρχουν και συγκρούονται για όλα τα μεγάλα ζητήματα.

Φυσικά ο προϋπολογισμός που καταθέσατε, εκφράζει γνήσια τη μία γραμμή, αυτή των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των σύγχρονων αναγκών του λαού μας. Είναι άδικος, ταξικός, αντιλαϊκός, γι’ αυτό και τον καταψηφίζουμε.

Δύο γραμμές λοιπόν, συγκρούονται για όλα τα μεγάλα ζητήματα, πολλά απ’ τα οποία αναδείχτηκαν και στη συζήτηση.

Και το ίδιο συμβαίνει και για το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που απασχολεί τους εργαζόμενους όλο τον λαό της πατρίδας μας και αφορά άμεσα τα μεγέθη του προϋπολογισμού: αυτό της ακρίβειας.

Αυτή η σύγκρουση αφορά και την αναζήτηση των αιτιών και την αναζήτηση των λύσεων που ουσιαστικά καταλήγει σε ένα πολύ απλό ερώτημα, στο οποίο όλοι αναγκαστικά τοποθετούμαστε: Ποιος θα πληρώσει;

Η πρώτη γραμμή, η γραμμή όλων σας, αποσυνδέει το πρόβλημα από τις αιτίες του και το αποδίδει σε μια παρέκκλιση από την καπιταλιστική κανονικότητα. Απλώς, έχετε κάποιες παραλλαγές μεταξύ σας ως προς το ποια ακριβώς είναι αυτή η παρέκκλιση. Εδώ εμφανίζεστε να διαφωνείτε, γιατί στην κανονικότητα συμφωνείτε απόλυτα.

Η μεν κυβέρνηση της ΝΔ, ονομάζει «παρέκκλιση από την κανονικότητα» γεγονότα, όπως τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο, τις κυρώσεις και τον ενεργειακό πόλεμο Δύσης - Ρωσίας, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που εμφανίστηκαν μετά τα lockdown, τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας και πάει λέγοντας. Όλα αυτά, φυσικά, τα βαφτίζετε «εισαγόμενα», και παριστάνετε ότι δεν ξέρετε τίποτα για το έγκλημα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Γιατί τίποτα από τα παραπάνω, δεν είναι εκτός της κανονικότητας του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο, κύριοι της κυβέρνησης, το υπερασπίζεστε φανατικά μάλιστα, όπως φάνηκε και από όλες τις τοποθετήσεις σας ξανά αυτές τις μέρες»

Μιλώντας για την παιδεία ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: « Τι να πούμε.. από Μαρίες Αντουανέτες πάτε πολύ καλά σε αυτή την κυβέρνηση… Άλλωστε, την ταξική σας τοποθέτηση την βλέπουμε πολύ καλά και στις διακηρύξεις σας για την επαγγελματική κατάρτιση. Θυμηθήκατε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο μάλιστα, ο οποίος, ακριβώς, προωθώντας τότε τον προσανατολισμό των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων να μάθουν κάποια τέχνη της εποχής, έλεγε: «Η κλασική παιδεία είναι για τους ολίγους –εκλεκτούς οι οποίοι θα αποτελέσουν την ηγεσία της αύριον»! Αλλά έχει περάσει κι ένας αιώνας από τότε, αλλά εσείς εκεί κολλημένοι»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ