ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για μετανάστες: Κομματική πειθαρχία για όλους στη ΝΔ εκτός Σαμαρά

Τροπολογία για μετανάστες: Κομματική πειθαρχία για όλους στη ΝΔ εκτός Σαμαρά
Ο Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI

Κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τους αλλοδαπούς εργάτες γης για όλους τους βουλευτής της ΝΔ, εκτός του Αντώνη Σαμαρά, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς, από εκεί και πέρα για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδιο και τροπολογίες, θα ισχύσει και σε αυτή την ψήφιση, οπότε ναι, η απάντηση είναι ότι αυτονοήτως θα υπάρχει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικά με τις συνέπειες σε τυχόν απείθαρχους βουλευτές, απάντησε πως είναι «αυτονόητες», αλλά δεν νομίζει ότι είμαστε εκεί.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια «ρύθμιση που έχει μόνο οφέλη για τη χώρα, καθώς βάζει τάξη στο καθεστώς των αλλοδαπών που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ενισχύει και τη δημόσια ασφάλεια».

Ξεκαθάρισε πως «σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για ελληνοποίηση ή νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών».

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ακόμη ότι η ρύθμιση αφορά συνολικά 30.000 αλλοδαπούς.

«Δεν εντοπίζω κανέναν κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία»

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για την ανοιχτή αμφισβήτηση επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως δεν εντοπίζει ούτε αντιλαμβάνεται κάποιο κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα είπε «πως η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα είναι πιο συμπαγής και αρραγής από ποτέ και μάλιστα ενώ προωθούνται πάρα πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις». Για να προσθέσει πως «ο κ. Σαμαράς διατυπώνει διαχρονικές του θέσεις και πως δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει το δικαίωμα οποιουδήποτε πρώην πρωθυπουργού να το πράξει. Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά και εφαρμόζει το πρόγραμμα και τη συνολική της πολιτική».

Μόνη εξαίρεση οι πρώην πρωθυπουργοί

Σχετικά με την εφαρμογή κομματικής πειθαρχίας στη ρύθμιση που αναμένεται για το γάμο των ομοφυλοφίλων, ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως η κομματική πειθαρχία είναι ένας αυτονόητος κανόνας «αν δεν ανακοινώνεται κάτι άλλο» και πως μόνη εξαίρεση είναι οι πρώην πρωθυπουργοί. Πρόσθεσε πως όταν εντός της τετραετίας θα έρθει προς ψήφιση η εν λόγω ρύθμιση και θα εξηγηθεί το περιεχόμενό της και θα τεθούν και οι κανόνες που αφορούν την ψηφοφορία.

«Ας μην προεξοφλούμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ