ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης κατά της αποστολής φρεγάτας στην Ερυθρά: Σε κίνδυνο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Κασσελάκης κατά της αποστολής φρεγάτας στην Ερυθρά: Σε κίνδυνο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi

Πως τίθενται σε κίνδυνο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια επιχείρηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας «προθύμων» κι όχι διεθνούς οργανισμού στον οποίο συμμετέχει η χώρα εκτιμά ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας στη ναυτική επιχείρηση «Prosperity Guardian» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, προτεραιότητα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και πως από εκεί και πέρα ο ρόλος της χώρας στην ευρύτερη περιοχή- πέραν της τήρησης των δεσμεύσεών της ως κράτους- μέλους του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ- δεν πρέπει να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της στρατιωτικής της παρουσίας, αλλά στο διπλωματικό της ρόλο, του πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας.

«Υπάρχουν σαφώς σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας και ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στον Κόλπο του Άντεν, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί ραγδαία σε συνέχεια του πολέμου στη Γάζα.

Πέραν των στρατιωτικών πρωτοβουλιών η διεθνής κοινότητα πρέπει να επικεντρωθεί σε διπλωματικές ενέργειες για την ειρήνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις. Η Ελλάδα και η ΕΕ γενικότερα, μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν έναν κρίσιμο ρόλο σε αυτό το πλαίσιο», καταλήγει ο κ. Κασσελάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ