ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης στην ΚΕ: Και εγώ αν δεν γνώριζα τον Πολάκη δεν θα ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης στην ΚΕ: Και εγώ αν δεν γνώριζα τον Πολάκη δεν θα ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Και εγώ αν δεν γνώριζα τον Παύλο Πολάκη και τον Μανώλη Καπνισάκη δεν θα ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης στην καταληκτική του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή με αφορμή τη συζήτηση για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε, επίσης, πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει σύντομα πρόταση νόμου για το διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας.

Εκκινούν στις 25 Ιανουαρίου οι διαδικασίες για την κατάρτιση τις ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ στο πρότυπο των think tanks.

Όποιος ενδιαφέρεται και είναι μέλος του κόμματος στέλνει το βιογραφικό του στον isyriza, θα γίνει αξιολόγηση από την Πολιτική Γραμματεία και στη συνέχεια θα γίνουν προκριματικές εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Στην καταληκτική του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως ακούστηκαν πολλές καλές απόψεις από τα μέλη της, τις οποίες ζήτησε και γραπτώς.

«Θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα, θα κάνουμε ένα μεγάλο συνέδριο», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς τους Ευρωσοσιαλιστές, ο κ. Κασσελάκης είπε πως είναι ένα ζήτημα που δεν είναι πυροτέχνημα, αλλά έχει βάση και πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριό μας.

«Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητά μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε στο συνέδριο. Έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και, μάλιστα, να δώσουμε το παράδειγμα και στη LEFT για το πώς πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ