ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με άκρα μυστικότητα διοργανώθηκαν οι Σπέτσες – Ποιοι δεν θα πάνε

ΣΥΡΙΖΑ: Με άκρα μυστικότητα διοργανώθηκαν οι Σπέτσες – Ποιοι δεν θα πάνε
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Υπό άκρα μυστικότητα έγινε η προετοιμασία της άτυπης διήμερης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις Σπέτσες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ακόμα και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήξεραν το απόγευμα της Πέμπτης- το πληροφορήθηκαν το βράδυ- ούτε καν σε ποιο ξενοδοχείο θα διανυκτερεύσουν σήμερα Παρασκευή κι αύριο Σάββατο (αναχωρούν την Κυριακή).

Οι περισσότεροι, πάντως, αναχωρούν σήμερα στις 09.00 ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά- φτάνουν κατά τις 12.10 στις Σπέτσες-, ενώ κάποιοι θα αποβιβαστούν στο νησί του Αργοσαρωνικού αφού πρώτα φτάσουν οδικώς στην Αργολίδα.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 16.00 στην εξοχική κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη, όπου το βράδυ θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα δειπνήσουν όλοι στην ψαροταβέρνα «Ταρσανάς», στο Παλιό Λιμάνι.

Ποιοι δεν θα πάνε στις Σπέτσες

Απόντες θα είναι οι Αλέξης Τσίπρας, Έλενα Ακρίτα και Όλγα Γεροβασίλη (όχι, όμως, για πολιτικούς λόγους ή λόγους διαφωνίας όσον αφορά την βουλεύτρια Άρτας και αντιπρόεδρο της Βουλής), ενώ ο Βαγγέλης Αποστολάκης θα μεταβεί το Σάββατο αφού βρίσκεται στο Νταβός όπου συμμετέχει σε τραπέζι για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και τις σχετικές γεωπολιτικές επιπτώσεις.

Πέρα, εξάλλου, από τις παρουσιάσεις των power points για τις δράσεις και τις προτάσεις του επί του τομέα ευθύνης του ο καθένας ξεχωριστά, ο κάθε βουλευτής θα κληθεί να διατυπώσει προτάσεις και για τις κινήσεις εξωστρέφειας στις οποίες πρέπει να προβεί ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών.

Βέβαιο είναι, πάντως, ότι σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τα αναπτυξιακά- περιφερειακά συνέδρια σε Κοζάνη (για τη Δυτική Μακεδονία) στις 3 Φεβρουαρίου και στη Λάρισα στις 10 Φεβρουαρίου (για τη Θεσσαλία).

Τι ανησυχεί περισσότερο την Κουμουνδούρου στις δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για το ΣΥΡΙΖΑ και τα ποιοτικά στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις με βάση τα οποία είναι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και όχι οι ίδιοι οι υποδοχείς της όποιας- περιορισμένης τη δεδομένη στιγμή- φθοράς της κυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αρκετοί εκείνοι στην Κουμουνδούρου οι οποίοι επισείουν την αναγκαιότητα να βρεθούν άμεσα τα φρέσκα πρόσωπα που θα βγουν μπροστά, με συγκεκριμένες προτάσεις και με το απαραίτητο φροντιστήριο πριν βγουν στη μιντιακή αρένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ