ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρακιώτης για Φλωρίδη: Σε οίστρο ποινικού λαϊκισμού ο υπουργός Δικαιοσύνης

Σαρακιώτης για Φλωρίδη: Σε οίστρο ποινικού λαϊκισμού ο υπουργός Δικαιοσύνης
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την αντίδραση του Γιάννη Σαρακιώτη προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος κατά τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επιχείρησε να διασυνδέσει την αξιωματική αντιπολίτευση με εγκληματίες.

Όπως επισήμανε ο κ. Σαρακιώτης, «σήμερα Πέμπτη ο κ. Φλωρίδης, πρόσφατη μετεγγραφή του κ. Μητσοτάκη, προέβη– μέσα σε έναν οίστρο ποινικού λαϊκισμού– σε μια πρωτοφανή αθλιότητα, επιχειρώντας να συνδέσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με εγκληματίες. Καλό θα ήταν να προσέχει πριν μιλήσει».

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει έξι ζητήματα.

Πρώτον: «Ας μας πει πόσοι μεγαλοαπατεώνες, καταχραστές της περιουσίας του ελληνικού λαού αμνηστεύτηκαν από την κυβέρνησή του με τη γνωστή ασυλία των τραπεζιτών».

Δεύτερον: «Σωστά λέει ότι αποσυμφορητικός νόμος, από αυτόν, δεν θα έρθει. Όταν θα υπάρξει ανάγκη, αυτός δεν θα είναι υπουργός· μπορεί, εξάλλου, να έχει αλλάξει και κόμμα».

Τρίτον: «Η ανάγκη του να επικαλεστεί ένα νόμο, που ίσχυσε πριν οκτώ χρόνια, δείχνει την αδυναμία του να υπερασπιστεί το επαίσχυντο νομοθέτημα που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση, παρά την αντίδραση του νομικού κόσμου».

Τέταρτον: «Αποδεικνύεται ότι αγνοεί και την αριθμητική του Δημοτικού, όταν ξεστομίζει ότι το 2017 αποφυλακίστηκαν κρατούμενοι που θα απολύονταν το 2037. Σε ποια χώρα ζει ο κ. υπουργός; Ας ρωτήσει τους συμβούλους του, ίσως του υποδείξουν τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα».

Πέμπτον: «Συκοφαντεί τους διευθυντές των φυλακών, βάζοντάς τους λόγια που ποτέ και κανείς δεν είπε. Πού τους είδε αλήθεια; Ας του πει κάποιος ότι αρμόδιος για το σωφρονιστικό σύστημα είναι πλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και όχι ο ίδιος. Η αποσυμφόρηση των φυλακών ήταν πάντα αίτημα των υπαλλήλων. Αντίθετα, τώρα– μετά και το δικό του νομοθέτημα– οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προειδοποιούν για μια άνευ προηγουμένου επικείμενη συμφόρηση των φυλακών».

Έκτον: «Όταν λέει ότι το μυαλό κάποιων “είναι στην προστασία των εγκληματιών”, πρέπει να διευκρινίσει αν εννοεί τους υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ, που υπερψήφισαν την ασυλία των τραπεζιτών και μεθοδεύουν τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, όπως άλλωστε κατήγγειλε χθες η κυρία Καρυστιανού».

Ο κ. Σαρακιώτης, μάλιστα, ως υστερόγραφο αναρωτιέται γιατί ο κ. Φλωρίδης δεν έχει πει κουβέντα για το νομοσχέδιο με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» κι αν γνωρίζει ότι οι αλλαγές στον Αστικό Κώδικα εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ