ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένουν οι προβληματισμοί για τα εξοπλιστικά – Ποια η νέα αφορμή εσωκομματικής γκρίνιας

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένουν οι προβληματισμοί για τα εξοπλιστικά – Ποια η νέα αφορμή εσωκομματικής γκρίνιας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Παραμένουν οι προβληματισμοί στο ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ύστερα κι από τη χθεσινή (Δευτέρα) συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Δένδια.

Σε αυτό το πλαίσιο, δίνουν έμφαση στο ότι δεν έγιναν σοφότεροι για το πραγματικό κόστος της «δωρεάν» παραχώρησης εξοπλισμού από τις ΗΠΑ, επιμένοντας πως φρεγάτες που θεωρούνται παρωχημένες από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι βέβαιο ότι χρήζουν αναβάθμισης κι εκσυγχρονισμού προκειμένου να καταστούν επιχειρησιακά ικανές.

«Και την καλύτερη μάρκα αυτοκινήτου να αγοράσεις, αν το αυτοκίνητο είναι μεταχειρισμένο, δεν ξέρεις πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει και σε τι κατάσταση βρίσκεται δεν μπορείς φυσικά να γνωρίζεις κι αν θα σου είναι χρήσιμο ή όχι», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα, σημειώνουν πως χάρη στη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αναβάθμιση των ελληνικών F-16, αλλά και την προμήθεια Rafale από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα έπρεπε να υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις αμυντικές ισορροπίες στο Αιγαίο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα συναντηθεί σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με μία σειρά από πρέσβεις.

Ειδικότερα, στις 10:00 θα συναντήσει τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρο Αυγουστίδη, στις 12:30 την πρέσβη της Γαλλίας, Λορένς Οέρ, ενώ ​στις 14:15 τον πρέσβη της Παλαιστίνης, Γιουσέφ Ντορκόμ.

Εσωκομματική γκρίνια για τους εισηγητές του προσυνεδριακού διαλόγου

Στο μεταξύ κι όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει έντονη εσωκομματική δυσαρέσκεια για τις επιλογές των εισηγητών- ομιλητών στις ανά τη χώρα εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, υποστηρίζεται πως έχουν στην ουσία διαμορφωθεί δύο νέες τάσεις που αντλούν δυναμική επικαλούμενες το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη, χωρίς πάντως ο νέος πρόεδρος να τις έχει δώσει την ευλογία του, όπως συνέβαινε δηλαδή κι επί εποχής Τσίπρα.

Οι δύο βουλευτές που προσωποποιούν αυτές τις τάσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι η Θεοδώρα Τζάκρη κι ο Νίκος Παππάς, με τον Διονύση Τεμπονέρα να επιχειρεί να συσπειρώσει γύρω από το «μέτωπο δημοκρατίας» που έχει προαναγγείλει και στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ναι μεν έμειναν στο κόμμα μετά τη διάσπαση, ωστόσο διατηρούν σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ