ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονος προβληματισμός Τεμπονέρα: «Απουσιάζουμε» - Τι είπε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονος προβληματισμός Τεμπονέρα: «Απουσιάζουμε» - Τι είπε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, κατά την παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία το απόγευμα της Πέμπτης, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, για την απουσία των δυνάμεων του κόμματος από τις κινηματικές πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για  την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως είναι ζωτικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι τουλάχιστον δεύτερος στις προσεχείς ευρωεκλογές, αφού αντικειμενικός στόχος είναι η διατήρηση της κυβερνητικής προοπτικής, έστω κι από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως προς τις δημοσκοπήσεις, υπογράμμισε πως δείχνουν ότι χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής: «Απαιτείται άμεση κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, εξωστρεφής δράση εκτός των κομματικών οργανώσεων, με ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πρωτοβουλίες πολιτών, ανάκτηση της αξιοπιστίας που δεν εξασφαλίζεται με αμφίσημες θέσεις, όπως για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, η θέση για τα εξοπλιστικά, το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η επιστολική ψήφος, κι αξιοποίηση όλων των στελεχών με διάθεση συμπερίληψης».

Παραλλήλως, ο κ. Τεμπονέρας παρατήρησε πως το κόμμα φαίνεται να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εμφανίζει εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα: «Απουσιάζουμε από την έστω ήπια κοινωνική κινητικότητα (φοιτητές- αγρότες- πλειστηριασμοί). Η απουσία των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών και των αγροτών είναι εκκωφαντική και δίνει την εικόνα ισχνής αντιπολίτευσης που δεν μπορεί να παρέμβει στα μεγάλα ζητήματα».

Την ίδια ώρα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας σημείωσε πως ο προσυνεδριακός διάλογος εξελίσσεται με πολύ χαμηλή συμμετοχή των μελών: «Απουσιάζουν η αρθρογραφία, οι εκδηλώσεις προβληματισμού, η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των υπολοίπων κομμάτων του προοδευτικού χώρου. Να επιδιώξουμε την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη διαμόρφωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ