ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ονοματολογία για τις ευρωεκλογές – Τι συμβουλεύουν τον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η ονοματολογία για τις ευρωεκλογές – Τι συμβουλεύουν τον Κασσελάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME NEWS

Θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη για τη στελέχωση των 29 think tanks, ύστερα από την αρχή που έγινε χθες Τρίτη με το think tank της Παιδείας.

Εντάσσονται, άλλωστε, στη ρελάνς εξωστρέφειας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος δέχεται σειρά εισηγήσεων ούτως ώστε η δημόσια παρουσία του να είναι πιο συνεκτική και να μην χαρακτηρίζεται από πολυδιάσπαση.

«Μην ξοδεύεσαι. Η μάχη των ευρωεκλογών είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας. Κάνε ένα πράγμα και καλό κάθε ημέρα», του λένε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, πάντως, έχει ανοίξει για τα καλά η ονοματολογία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, με τις προκριματικές εκλογές να διεξάγονται μετά το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τέλη Φεβρουαρίου, ακόμα και τον Απρίλιο.

Αυτή τη στιγμή, εξάλλου, είναι άγνωστο και το πώς θα διεξαχθούν, αφού οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν σε προσεχή Πολιτική Γραμματεία.

Υπάρχουν σκέψεις, για παράδειγμα, να σπάσουν σε περιφέρειες ούτως ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες μέλη που δεν είναι ευρέως γνωστά στο πανελλήνιο.

Δεν αποκλείεται, επίσης, κάποιες θέσεις να μείνουν κενές προκειμένου να καλυφθούν από επιλογές του προέδρου, καθώς και να μην ανακοινωθεί η σειρά επιλογής ώστε να μην προκαταληφθούν οι ψηφοφόροι, να θεωρηθεί πως στην ουσία έχει επιλεγεί η λίστα κι αυτό να οδηγήσει τους υπόλοιπους υποψήφιους να μην δώσουν τη μάχη όπως θα έπρεπε.

Στους σχεδόν ή 100% σίγουρους, πάντως, για να θέσουν υποψηφιότητα στις προκριματικές εκλογές συμπεριλαμβάνεται, πέρα από τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργο Τσίπρα, τον σύμβουλο ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλα Φαραντούρη, τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά και την χήρα του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, κι ο σύμβουλος Κασσελάκη για τις σχέσεις κράτους- εκκλησίας, Γιάννης Βουλγαράκης, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Ο κ. Βουλγαράκης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ήταν ένα από τα 30 μέλη της που είχαν υπογράψει για την υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος και θεωρείται άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Όσον αφορά τη εκδήλωση που διοργανώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας με τον τίτλο «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος» δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Κουμουνδούρου που καταλογίζουν διγλωσσία στο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας με την έννοια πως όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει αρθρογραφήσει για την αναγκαιότητα να γίνει συζήτηση για τις ιδέες και τα προγράμματα κι όχι για τα πρόσωπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ