ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε μία περιφέρεια οι προκριματικές - Η εκτίμηση για τη συμμετοχή στην εκδήλωση Τεμπονέρα

ΣΥΡΙΖΑ: Σε μία περιφέρεια οι προκριματικές - Η εκτίμηση για τη συμμετοχή στην εκδήλωση Τεμπονέρα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ / EUROKINISSI

Το πιθανότερο είναι πως οι προκριματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών θα γίνουν σε μία, ενιαία περιφέρεια, όπως άλλωστε αυτές καθαυτές οι ευρωεκλογές, κι όχι ανά περιφέρεια, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Η τελική σχετική απόφαση, πάντως, αναμένεται να ληφθεί μετά το συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου, με τις προκριματικές να προσδιορίζονται χρονικώς λίγο πριν το Πάσχα που φέτος πέφτει στις 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εκλογικό σώμα θα είναι διευρυμένο αφού θα μπορούν να ψηφίσουν και φίλοι του κόμματος κι όχι μόνο τα μέλη, όπως συνέβη στις προεδρικές εκλογές.

Το πιθανότερο είναι, επίσης, να μην ανακοινωθεί η σειρά εκλογής για ευνόητους πολιτικούς λόγους, όπως επίσης και να μείνουν γύρω στις πέντε θέσεις κενές ώστε να συμπληρωθούν από τον Στέφανο Κασσελάκη με προσωπικότητες που θα κάνουν αίσθηση.

Όσον αφορά τον τρόπο εκλογής των συνέδρων στις 17 και 18 Φεβρουαρίου- μόνο διά ζώσης στις Οργανώσεις Μελών ή και ηλεκτρονικώς- αυτό θα συζητηθεί στη νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Δεν αποκλείεται, πάντως,- για να μην γράψουμε πως είναι και το πιθανότερο- η τελική σχετική απόφαση να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Όπως κι αν έχει, το τελευταίο 15ήμερο πριν το συνέδριο η έμφαση δίνεται στις Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις σε μία από τις οποίες, σε αυτή της Μαγνησίας, θα βρεθεί αύριο Κυριακή κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς την περιλάλητη εκδήλωση Τεμπονέρα- Αχτσιόγλου- Χριστοδουλάκη την Τρίτη, στην Κουμουνδούρου την υποβαθμίζουν κι εκτιμούν σε σκωπτικό τόνο πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα παραστούν σε αυτή θα είναι από κανένας ως κανένας.

Προς επίρρωση της εκτίμησής τους, υποστηρίζουν πως ο κ. Τεμπονέρας δεν διαθέτει κανένα έρεισμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, προεξοφλώντας μάλιστα πως ούτε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα καταφέρει να φέρει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ύστερα από το «αφτί» που του τραβήχτηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν πως η αίθουσα μπορεί να γεμίσει αλλά κυρίως από βουλευτές και στελέχη της Νέας Αριστεράς προκειμένου να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές, επίσης, στηλιτεύουν τη στάση Τεμπονέρα να αυτενεργήσει χωρίς να συνεννοηθεί με την Πολιτική Γραμματεία, κινούμενος μάλιστα από τα πάνω προς τα κάτω κι όχι από την κοινωνία όπως είναι η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων και, μάλιστα, «νομιμοποιώντας» μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, αυτή της Νέας Αριστεράς, που «υπέκλεψε» έδρες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκνευρισμός, μάλιστα, μεγάλωσε κι από την κίνηση Τεμπονέρα να διαρρεύσει εκείνος τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ