ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία – Αιχμές Κουρέτα για Αγοραστό και κυβέρνηση

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία – Αιχμές Κουρέτα για Αγοραστό και κυβέρνηση
Από την ομιλία Κασσελάκη στο περιφερειακό συνέδριο Θεσσαλίας Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Με τη συμμετοχή πολλών φορέων, αλλά και πολιτών πραγματοποιείται στη Λάρισα το περιφερειακό συνέδριο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η ανασυγκρότηση της περιφέρειας, η οποία θα στοιχίσει πάνω τρία δισ. ευρώ, ύστερα από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», οι αγωνίες του αγροτικού κόσμου, ο αντίκτυπος της τραγωδίας των Τεμπών και στην τοπική κοινωνία, καθώς και τα ζητήματα υγείας και παιδείας κυριαρχούν στα θεματικά τραπέζια.

Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσαν οι αιχμές του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, κατά του προκατόχου του Κώστα Αγοραστού για το ότι εδώ και 14 χρόνια δεν υπήρξε ούτε μία αντιπλημμυρική μελέτη για την περιφέρεια, αλλά και σε βάρος της κυβέρνησης για καθυστερήσεις.

Ο ίδιος, μάλιστα, δεσμεύτηκε πως τα έργα για τα οποία είναι υπεύθυνη η περιφέρεια θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

«Στη Θεσσαλία φάνηκε το έλλειμμα της πολιτείας», τόνισε από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπογράμμισε πως η Θεσσαλία δεν είναι πειραματόζωο, ζουν άνθρωποι εδώ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν υπάρχει σχέδιο επιβίωσης για την κοινωνία.

«Τα έργα του Ιανού κατέρρευσαν. Αποδεικνύεται τώρα η απουσία διαπραγμάτευσης για την ΚΑΠ. Οι αποζημιώσεις δίνονται α λα καρτ. Η μόνη διέξοδος είναι μια ισχυρή, σύγχρονη, ανθρώπινη πολιτεία με κράτος δικαίου που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τη Θεσσαλία- οποιοδήποτε, δηλαδή, βραχυπρόθεσμα επαχθές μέτρο να εξισορροπείται από ένα άμεσα ωφέλιμο-, όπως και για τη Δυτική Μακεδονία, νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, με άλλα προϊόντα, άλλη τυποποίηση κι άλλο τουρισμό, χωροταξικό σχεδιασμό, ισχυρούς φορείς που να διοικούνται τοπικά, «ενηλικίωση» της αυτοδιοίκησης με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη λήψη των αποφάσεων, καθώς κι αυξημένη χρηματοδότηση.

Το συνέδριο Θεσσαλίας ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην οποία θα συμπεριλάβει αρκετές από τις προτάσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκειά του.

Ο ίδιος, άλλωστε, στο περιθώριο του συνεδρίου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών κι αγροτικών φορέων.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, εξάλλου, το επόμενο περιφερειακό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου στην Κρήτη, αφού μεσολαβούν το τέταρτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά και η ακόλουθη στράτευση Κασσελάκη.

Το μεθεπόμενο περιφερειακό συνέδριο το πιθανότερο είναι πως θα διεξαχθεί στην Ήπειρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ