ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκπληξη από Κασσελάκη που πήγε στην εκδήλωση Τεμπονέρα για την Κεντροαριστερά

Έκπληξη από Κασσελάκη που πήγε στην εκδήλωση Τεμπονέρα για την Κεντροαριστερά
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Η εκδήλωση για την Κεντροαριστερά με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;», με συμμετέχοντες τους Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά, βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως, την έκπληξη έκανε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τελικά έδωσε το «παρών».

Αν και αρχικά υπήρξαν χλιαρές αποδοκιμασίες, στη συνέχεια ακολούθησε κάλεσμα για πολιτισμένη συμπεριφορά. Η εκδήλωση που έχει προκαλέσει αναταραχή και δυσαρέσκεια στους κόλπους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στο θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου, επί της οδού Πατησίων. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απευθύνει και ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, προσερχόμενος στην εκδήλωση, ανέφερε σε δημοσιογράφους: «Πρέπει να θέσουμε το πραγματικό ερώτημα ''απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;''. Είμαστε εδώ για να δώσουμε όραμα και ελπίδα στον προοδευτικό κόσμο. Η Αριστερά έχει μακρά ιστορία όχι μόνο διασπάσεων αλλά και μεγάλων συνθέσεων».

Παρόντες είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αντώνης Κοτσακάς, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θεμιστοκλής Μαμουλίδης, Σπύρος Δανέλλης, Γ. Ιωακειμίδης, από τη Νέα Αριστερά ο πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δ. Βίτσας, από το ΠΑΣΟΚ οι Γ. Μπουλμπασάκος, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουσελάς, η τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άννα Παπαδοπούλου, η Μαριέττα Αντωνοπούλου, ο υποψήφιος βουλευτής Πάνος Τρυφιάτης, οι συνδικαλιστές Ασπιώτης και Λεβέντης (πρ. ΟΣΕ), ο πρώην βουλευτής Παν. Καρκατσούλης, ο Τάσος Δαρσινός, η Έφη Παγκάλου, ο Γιάννης Σγουρός, ο Γ. Σιακαντάρης κ.ά.

«Δέχτηκα την πρόσκληση για μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που αφορά ένα θέμα που απασχολεί τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας το αν μπορεί να υπάρξει απάντηση στην πολιτική της Δεξιάς», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, φτάνοντας στην εκδήλωση επεσήμανε: «Προσερχόμαστε με την αυτοπεποίθηση των ιδεών μας, τη δύναμη των ιδεών του ΠΑΣΟΚ. Δεν συζητάμε για πρόσωπα, συζητάμε για πολιτικές που μπορούν να δώσουν λύσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ