ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι οδήγησε τον Κασσελάκη σε μια προειλημμένη απόφαση – Ο πόλεμος φατριών και στην αυλή του

ΣΥΡΙΖΑ: Τι οδήγησε τον Κασσελάκη σε μια προειλημμένη απόφαση – Ο πόλεμος φατριών και στην αυλή του
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Οι οργανωτικές καθυστερήσεις που έφεραν την αναβολή της εκλογής των συντονιστών των Οργανώσεων Μελών και των Νομαρχιακών Επιτροπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον οδήγησε στην επίσπευση εξελίξεων, που υπό άλλες συνθήκες θα περίμεναν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Κι αν η οργή του, όπως πληροφορείται το CNN Greece, εστιάστηκε σε μέλος γένους θηλυκού της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη εβδομάδα δεν σημαίνει πως δεν ήταν απλώς το σαμάρι κι όχι το γαϊδούρι.

Η αλλαγή ονομασίας, συμβόλων και, κυρίως, πολιτικού προσανατολισμού και στόχευσης, που έθεσε κι ως ερωτήματα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης το Σάββατο προκαλώντας την οργή πρωτοκλασάτων στελεχών, αποτελούν στοχεύσεις του από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την αρχηγία ενός κόμματος το οποίο συνετρίβη στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Όπως σημειώνουν, άλλωστε, και στελέχη που τον στηρίζουν, για την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο κι ο Αλέξης Τσίπρας στις δύο τελευταίες του δηλώσεις ως προέδρου.

«Η κομματική γραφειοκρατία, οι παρωχημένες δομές κι όργανα, αλλά κι ο πόλεμος φατριών αποτελούν τροχοπέδη ώστε ο κ. Κασσελάκης να προχωρήσει στον ολικό μετασχηματισμό του κόμματος όπως κι επιδιώκει, όχι τόσο στο επίπεδο των ιδεών όσο των πρακτικών και της οργάνωσης», σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο CNN Greece, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την αποχή του Όθωνα Ηλιόπουλου από την ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο η οποία δεν οφειλόταν σε πολιτικές σκοπιμότητες αλλά στο ότι δεν είχε ειδοποιηθεί σχετικώς από τη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Είναι, επίσης, κοινό μυστικό στην Κουμουνδούρου ότι οι εσωκομματικές τάσεις ανασχηματίζονται και προσαρμόζονται στη νέα εποχή, με πρόσωπα μάλιστα τα οποία στήριξαν τον κ. Κασσελάκη στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές να μην έχουν εγκαταλείψει τις δικές τους προσωπικές φιλοδοξίες, με το μυαλό στην επομένη των ευρωεκλογών.

Ο ίδιος, εξάλλου, ο κ. Κασσελάκης έστειλε μήνυμα από το Λονδίνο όπου βρίσκεται και σήμερα Δευτέρα για σειρά επαφών κι ομιλία στο London School of Economics λέγοντας πως η φωνή των μελών είναι πάνω από τη δική του.

Πηγές, πάντως, κοντά στον πρόεδρο διαρρέουν πως στο συνέδριο που ξεκινά την Πέμπτη θα συζητηθεί ως πρόταση του κόμματος το κείμενο θέσεων που εγκρίθηκε από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή κι όχι το ερωτηματολόγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ