ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ: «Γρίφος» η στάση της Γεροβασίλη - Τα δύο σενάρια για τις εκλογές

Θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ: «Γρίφος» η στάση της Γεροβασίλη - Τα δύο σενάρια για τις εκλογές
ΙΝΤΙΜΕ / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εκρηκτική και με συνεχείς ανατροπές είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς τις τελευταίες ώρες, επικρατούν δύο σενάρια σχετικά με τη στάση της Όλγας Γεροβασίλη που θα κρίνει τη διενέργεια ή όχι των προεδρικών εκλογών. 

Το πρώτο σενάριο θέλει την κα Γεροβασιλη να ανακοινώνει υποψηφιότητα οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε προεδρικές εκλογές και το δεύτερο να κάνει πίσω και να μην θέσει υποψηφιότητα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάβει «φωτιές» η πρόταση για αναβολή εκλογών - Επιμένει ο Κασσελάκης

Σε αυτή την περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πεί ότι «δεν μου βρήκατε αντίπαλο», θα πάρει πίσω τις εκλογές και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το συνέδριο, καθώς καταστατικά δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο.

«Η συλλογή υπογραφών για αναβολή εκλογών είτε από τους συνέδρους είτε από βουλευτές δεν έχει καμία σημασία σε αυτό το πλαίσιο», μας λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Βουλευτές ζήτησαν πριν μια ώρα τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εντός του συνεδρίου, αλλά Σωκράτης Φάμελλος και Θεοδώρα Τζάκρη την απέρριψαν, στην ουσία, διά της σιωπής.

Συνολικά για την αναβολή εκλογής προέδρου έχουν συγκεντρωθεί γύρω στις 150 υπογραφές συνέδρων.

Σβίγκου: Κανείς δεν μπορεί να κοντύνει τον Τσίπρα

Ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση της Ράνιας Σβίγκου στο συνέδριο, που τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «είπε τα πράγματα με το όνομά τους».

«Κανείς δεν μπορεί να τον κοντύνει. Να είμαστε συλλογικοί, να συναποφασίζουμε. Βλέπω μόνο συντρόφους στο κόμμα, αντίπαλος μας μόνο ο Μητσοτάκης. Κόμμα μελών δεν είναι μόνο οι διαδικτυακοί ψηφοφόροι. Έχω υποβάλει δύο φορές την παραίτησή μου, όπως κι ο Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου. Να μην σπαταλήσουμε ούτε μια ημέρα αντιπολίτευσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ