ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Γεροβασίλη - Ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Γεροβασίλη - Ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές
EUROKINISSI

Την υποψηφιότητά της για τις προεδρικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ανακοινώσει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του CNN Greece, η Όλγα Γεροβασίλη.

Η κα Γεροβασίλη θα βρεθεί απέναντι στον κ. Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάβει «φωτιές» η πρόταση για αναβολή εκλογών - Επιμένει ο Κασσελάκης

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται σε λίγο στην ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμβιβαστική πρόταση του Νίκου Παππά

Από το βήμα του συνεδρίου ο Νίκος Παππάς, κράτησε ίσες αποστάσεις από Στέφανο Κασσελακη κι Όλγα Γεροβασιλη, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ζητώντας στην ουσία τη συγκρότηση διευθυντηρίου- νέο Εκτελεστικό Γραφείο με τη μορφή Πολιτικού Κέντρου.

«Κρίσιμη η συγκυρία. Θα αναλώσουμε τις επόμενες ημέρες για τα δικά μας ή για να κάνουμε αντιπολίτευση; Εδώ υπάρχουν μόνο σύντροφοι και συναγωνιστές. Η διεύρυνση επιτεύχθηκε με τη σύνθεση. Όλοι θα θέλαμε να ακούσουμε τον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο. Στηρίξαμε τον Στέφανο Κασσελακη, ο οποίος ούτε ζήτησε ούτε θα έπαιρνε λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή δεν λαμβάνει κανείς. Κορυφαίο λάθος το έλλειμμα συλλογικής πολιτικής λειτουργιας. Η Όλγα Γεροβασιλη κοσμεί το κόμμα μας», είπε ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο. Να ακυρώσουμε τα κέντρα που δεν θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ καταλυτη της επόμενης ημέρας. Θέλουν μικρά κόμματα και μεμονωμένα άτομα.

«Να βάλουμε τέλος στην εσωστρέφεια. Ο κόσμος μας θα είναι πολύ σκληρός απέναντι μας. Υπάρχουν συνθετικές λύσεις. Να ανασυγκροτηθεί ενα Εκτελεστικό Γραφείο - Πολιτικό Κέντρο».

Να έρθει μελετημένη πρόταση για καταστατικές αλλαγές. Να ξεκινήσει τη Δευτέρα η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ