ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για «sugar daddies» Κουτσούμπα: Πέφτουν τα προσωπεία

ΣΥΡΙΖΑ για «sugar daddies» Κουτσούμπα: Πέφτουν τα προσωπεία

Το λογότυπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

EUROKINISSI

«Πέφτουν τα προσωπεία», αναφέρει το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τη δήλωση από το βήμα της Βουλής του Δημήτρη Κουτσούμπα πως «η επιβολή διδάκτρων οδηγεί φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies».

«Με έκπληξη παρατηρήσαμε σήμερα Πέμπτη τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος να κάνει μια άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση. Άραγε αυτή είναι η θέση και το επιχείρημα ενός αντιπολιτευτικού κόμματος απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων», αναρωτιούνται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σημειώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ πως οι γυναίκες σήμερα παλεύουν καθημερινά απέναντι σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν λέει να αλλάξει, γεμάτη έμφυλα στερεότυπα, μια κοινωνία βίας κι εξουσιαστικών συμπεριφορών απέναντι σε γυναίκες.

«Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι σεξιστικά σχόλια μέσα από το Κοινοβούλιο των υποτιθέμενων υπερασπιστών της ισότητας. Πέφτουν τα προσωπεία για ακόμα μια φορά μετά την καταψήφιση του ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο. Η ισότητα δεν είναι μια λέξη προς τέρψιν ψήφων, αλλά καθημερινός αγώνας και στάση ζωής», συμπληρώνουν στην Κουμουνδούρου.

Στο θέμα παρενέβη με τοποθέτησή της στις προσωπικές της σελίδες στα μέσα κοινωνική δικτύωσης και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά: «Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, από το βήμα της Βουλής. Ο σεξισμός κι ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά».

«Ας περιμένουν οι γυναίκες… Τι θα πει αύριο το ΚΚΕ για την 8η Μαρτίου», σχολιάζει κι από την πλευρά της η υπεύθυνη κοινωνικής δικτύωσης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ