ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εκκίνηση για τις ευρωεκλογές: Η στρατηγική Μητσοτάκη και οι κινήσεις των κομμάτων

Στην εκκίνηση για τις ευρωεκλογές: Η στρατηγική Μητσοτάκη και οι κινήσεις των κομμάτων
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το σύνθημα για την έναρξη του εκλογικού Αγώνα ενόψει των ευρωεκλογών, δίνουν ένα ένα τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί αρχίζουν να παίρνουν θέσεις για την επικείμενη αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Στη Νέα Δημοκρατία μετά την ψήφιση του «εμβληματικού» όπως το χαρακτηρίζει νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ, ορίστηκαν τα μέλη της επιτροπής που θα «τρέξουν» τον προεκλογικό αγώνα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει την Πέμπτη, 14 του μηνός το ευρωπαϊκό πρόγραμμά του.

Παράλληλα, η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ απηύθηνε σήμερα κάλεσμα στα μέλη και τους ψηφοφόρους του για «για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση», ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωνει ότι «οι ευρωεκλογές είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια του κόσμου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης

«Οι κάλπες να γεμίσουν με γαλάζια ψηφοδέλτια»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σφύριξε» την έναρξη του προεκλογικού αγώνα και κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λέγοντας ότι το κοντέρ μηδενίζει ξανά και οι κάλπες θα είναι άδειες και θα πρέπει να γεμίσουν πάλι με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια.

«Ας μην ξεχνάμε ότι οι ευρωεκλογές είναι η πρώτη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές. Για τα άλλα κόμματα τα αποτελέσματα μπορεί να σημαίνουν ανακατατάξεις στην αντιπολίτευση. Για την πατρίδα οι εκλογές θα έχουν πολύ πιο σημαντικό αποτύπωμα. Από τη μία πλευρά η αναμέτρηση θα δείξει αν η Ελλάδα θα μείνει σταθερή σε ένα ασταθές περιβάλλον. Από την άλλη η μάχη αυτή θα κρίνει πόσο δυνατή θα είναι η εθνική φωνή στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί η παράταξη που έβαλε και όταν χρειάστηκε κράτησε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, να ενισχυθεί το κόμμα που καθιέρωσε τα εθνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά.

Μητσοτάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Σπάμε το μονοπώλιο και δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής στους νέους»

Διλήμματα ευρωεκλογών από τον Μητσοτάκη και πίεση στο ΠΑΣΟΚ

Αποκαλυπτικά εξάλλου της στρατηγικής Μαξίμου ενόψει ευρωεκλογών είναι τα όσα είπε κεκλεισμένων των θυρών στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 29ης Φεβρουαρίου για το αγροτικό ζήτημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το δίλημμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου όπως πληροφορήθηκε το CNN Greece.

Η στρατηγική πολιτικού «στραγγαλισμού» του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται με στόχο να αναδειχθούν ανακολουθίες του ώστε να υπονομευθεί η εμπιστοσύνη του κεντρώου χώρου στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Εκπροσωπώ τους Έλληνες»: Διλήμματα ευρωεκλογών από τον Μητσοτάκη και πίεση στο ΠΑΣΟΚ

Το κυβερνών κόμμα επιδιώκει να ανακόψει τις διαρροές προς τα δεξιά του και να διατηρήσει την πολιτική κυριαρχία την οποία απολαμβάνει με το προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κεντρικό ομιλητή, να αποτελεί την πρώτη πράξη.

Η βόρεια Ελλάδα τίθεται στο επίκεντρο του προεκλογικού ενδιαφέροντος και αυτό διότι εκεί σημειώνει αρκετές εκροές προς τα δεξιά.

Αυτά είναι τα 30 μέλη της ΝΔ στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα εν όψει ευρωεκλογών

Την ίδια ώρα με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται οι κάτωθι ως μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς ευρωεκλογές:

Αναλυτικά τα μέλη όπως ανακοινώθηκαν από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

Γιάννης Μπρατάκος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό & Διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού, ως Πρόεδρος της Επιτροπής

Παύλος Μαρινάκης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Μαρία Συρεγγέλα, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Γιάννης Σμυρλής, Γενικός Διευθυντής ΝΔ

Στέλιος Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ

Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Αναπλ. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Κύρα Κάπη, Διευθύντρια Επικοινωνίας Πρωθυπουργού

Ορφέας Γεωργίου, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Νίκος Ρωμανός, Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

Χάρης Χατζηχαραλάμπους, Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΝΔ

Αντώνης Σγαρδέλης, πρώην Γενικός Διευθυντής ΝΔ

Θάνασης Νέζης, Σύμβουλος Πρωθυπουργού

Μιχάλης Μπεκίρης, Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Βουλή

Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας ΝΔ

Τάσος Γαϊτάνης, τέως Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

Κατερίνα Χρυσοπούλου, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής ΝΔ

Τάκης Σκανδαλάκης, πρώην Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού ΝΔ

Κατερίνα Παπακώστα, Βουλευτής Τρικάλων & Γραμματέας Προγράμματος ΝΔ

Μίκα Ιατρίδη, Βουλευτής Δωδεκανήσου

Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς

Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας

Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής Α’ Πειραιά

Βασίλης Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας

Μακάριος Λαζαρίδης, Βουλευτής Καβάλας

Σέβη Βολουδάκη, Βουλευτής Χανίων

Ζωή Ράπτη, Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών

Μαριλένα Σούκουλη, Βουλευτής Κορινθίας

Χρυσαυγή Ατσιδάκου, τέως Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής ΝΔ

Χρήστος Ζωγράφος, Αναπλ. Διευθυντής Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού

Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, τέως Μέλος ΠΕ ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Την ερχόμενη Πέμπτη παρουσιάζει το ευρωπρόγραμμα

Το χρονοδιάγραμμα μιας θετικής ατζέντας για το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συναποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 12 Μαρτίου εκδηλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις προτάσεις της για την καταπολέμηση της ακρίβειας και για το το φορολογικό, ενώ την Πέμπτη, 14 του μηνός θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, εκδήλωση που θα έχει τα χαρακτηριστικά μεγάλης εκκίνησης για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Το ευρωπρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον κ. Κασσελακη στο Ίδρυμα Μειζονος Ελληνισμού.

«Στόχος μου ένα ελκυστικό κόμμα, ανοιχτό για όλους» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του για τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

Ανδρουλάκης: Έτοιμο το ΠΑΣΟΚ να ξανακερδίσει τη ΝΔ

Έτοιμο να ξανακερδίσει τη Νέα Δημοκρατία είναι το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ το οποίο κάποιοι το είχαν καταδικασμένο, δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης από την Κρήτη.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι στις Ευρωπαϊκές Εκλογές «μια ακόμα μεγάλη νίκη που θα αποδείξει ότι αυτό το κόμμα που κάποιοι το είχαν καταδικασμένο αναγεννήθηκε και είναι έτοιμο να ξανακερδίσει την Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Δύο χρόνια πριν το ερώτημα ήταν αν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει είτε με τον έναν είτε με τον άλλον ως συμπλήρωμα. Η μεγάλη νίκη που πετύχαμε είναι ότι σήμερα έχει αλλάξει το ερώτημα και δεν είναι απλά αν θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά πότε θα κυβερνήσει» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι «καταφέραμε αυτό που θεωρούσαν ακατόρθωτο, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν είναι συμπλήρωμα, ήδη στις μετρήσεις είναι αξιωματική αντιπολίτευση και θα γίνει και με τη λαϊκή ετυμηγορία δεύτερο κόμμα, με αυξημένα τα ποσοστά του, το καλοκαίρι στις Ευρωπαϊκές Εκλογές».

Κουτσούμπας: Να εκφραστεί η αντίθεση στην κυβέρνηση και την ΕΕ

«Οι ευρωεκλογές είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια του κόσμου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης. Ως στόχο για το ΚΚΕ λέμε όσο πιο ψηλά γίνεται», σημείωνε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι «εμείς απευθυνόμαστε στο 35-40% που λέει ότι "είμαι αρνητικός απέναντι στην ΕΕ"» προσθέτει ο κ. Κουτσούμπας και εξηγεί ότι είναι σημαντικό «να εμποδίσεις μέτρα αντιλαϊκά, να έχει ο λαός κάποιες κατακτήσεις, κάποιες ανάσες, με την άσκηση πίεσης» είτε στην Ευρωβουλή είτε προς τους εκάστοτε κυβερνώντες.

Κουτσούμπας για Ευρωεκλογές: Να εκφραστεί η αντίθεση στην κυβέρνηση και την ΕΕ

Κάλεσμα εξάλλου απηύθυνε και η ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές

«Εργάτες και εργάτριες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούµενοι επαγγελµατίες, επιστήµονες, καλλιτέχνες, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι και νέες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών»

Το ΚΚΕ σας καλεί να δώσουµε µαζί τη µάχη των Ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη! Για να δυναµώσει η αγωνιστική συµπόρευση µε το ΚΚΕ, στις κάλπες και τους δρόµους της διεκδίκησης!

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση. Σπάµε τα δεσµά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισµού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών» υπογραμμίζεται στο Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ