ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν στην Ελλάδα

Πιερρακάκης: Μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν στην Ελλάδα

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. 

SOTIRIS_DIMITROPOULOS / EUROKINISSI

Στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά και στα φετινά... Όσκαρ με αφορμή τα βραβεία που πήρε το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, σημειώνοντας πως στα μαθητικά του χρόνια έγραφε ως κριτικός κινηματογράφου. 

Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «ο Λάνθιμος είναι σπουδαίος σκηνοθέτης και δικαίως κατέκτησε τα Όσκαρ, αν και απέναντι του είχε μια από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών, το “Οπενχάιμερ”», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μόνο η Ελλάδα και η Κούβα δεν είχαν μη κρατικά πανεπιστήμια»

Κατόπιν, ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων και το νομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή, παρατηρώντας ότι η Ελλάδα και η Κούβα, ήταν τα μοναδικά κράτη που δεν επιτρεπόταν η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, τονίζοντας πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού και σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις.

«Η πλειοψηφία των ρυθμίσεων που περιείχε το νομοσχέδιο αφορά την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων. Για παράδειγμα αυξάνεται η χρηματοδότησή τους και διπλασιάζονται οι ποιητικές εστίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Για τη βία ανηλίκων

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, όσον αφορά τη βία ανηλίκων και την έξαρσή της στα σχολεία, τόνισε ότι επίκειται να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια για την καταπολέμησή της.

Τέλος, αναφερόμενος στα επεισόδια μέσα και έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, δήλωσε ότι η Αστυνομία δεν μένει πλέον απλός παρατηρητής και επεμβαίνει όταν χρειάζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ