ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα συχνά τηλεφωνήματα Κασσελάκη - Τσίπρα και τα «βαριά» ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

Τα συχνά τηλεφωνήματα Κασσελάκη - Τσίπρα και τα «βαριά» ονόματα του ευρωψηφοδελτίου
Ο Στέφανος Κασσελάκης κι ο Αλέξης Τσίπρας ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Το παραδέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στην προχθεσινή (Τετάρτη) τηλεοπτική του συνέντευξη ότι συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το επεισοδιακό τέταρτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα πληροφορείται το CNN Greece, οι δύο άνδρες μιλούν συχνά και στο τηλέφωνο, πάντοτε με πρωτοβουλία του κ. Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είχε ενημερώσει τον προκάτοχό του για το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε την Τρίτη, με τον κ. Τσίπρα να του εκφράζει κάποιες ενστάσεις για επιμέρους ζητήματα τις οποίες, πάντως, δεν έλαβε υπόψη, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα, ο κ. Κασσελάκης.

Αποστασιοποίηση Τσίπρα από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ

Όπως κι αν έχει, ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν φαίνεται να αλλάζει τη στάση πλήρους δημόσιας αποστασιοποίησής του από τα όσα γίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στραμμένο στη μετά τις ευρωεκλογές χρονική περίοδο, την ίδια ώρα που συνεχίζει την προεργασία για το ίδρυμα που φιλοδοξεί να δημιουργήσει.

Λόγω, ωστόσο, αντικειμενικών δυσκολιών τα εγκαίνια του ιδρύματος δεν πρόκειται να γίνουν νωρίτερα από τα τέλη του 2025.

«Κλείδωσαν» για τις 14 Απριλίου οι προκριματικές για τις ευρωεκλογές

Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε προχθεσινό μας ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο οι προκριματικές για τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου, με κάλπη αλλά πιθανότατα και υβριδικά αν εξαλειφθούν οι τεχνικές δυσκολίες και διασφαλιστεί ότι δεν θα καταρρεύσει το σύστημα.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ορίστηκε η Κυριακή, 17 Μαρτίου, ενώ την επόμενη Παρασκευή, 22 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές.

Όσοι θα λάβουν μέρος θα πρέπει να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Τα φαβορί για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμεσα στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι σίγουρα οι νυν Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης.

Από εκεί και πέρα, τα βαριά ονόματα της προκριματικής κάλπης και φαβορί για να βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο είναι ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής του κ. Κασσελάκη, Νικόλας Φαραντούρης, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τσίπρας, η σύμβουλος κοινωνικής διασύνδεσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, η σύντροφος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, η πρώην βουλεύτρια Ολυμπία Τελιγιορίδου, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Μυρτώ Κοροβέση κι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Βαγγέλης Αντώναρος.

Προβληματισμός για την αστυνομική εξωτερική φρουρά της Κουμουνδούρου

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί η ανησυχία στην Κουμουνδούρου για τα φύλλα πορείας που δόθηκαν σε όλη ανεξαιρέτως την αστυνομική εξωτερική φρουρά των κεντρικών γραφείων του κόμματος χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για αντικατάστασή της.

Πρόκειται για δέκα περίπου αστυνομικούς οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν λάβει δυσμενείς μεταθέσεις.

Το σημερινό πρόγραμμα Κασσελάκη

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης παραχωρεί σήμερα στις 09:00 συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑNT1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Στη συνέχεια, κατά τις 13.00, θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της πόλης πριν μπει στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού για να ξεκινήσει την 20ήμερη στρατιωτική του θητεία, κατά τις 16.00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ