ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μισό ευρωψηφοδέλτιο ανακοινώνει σήμερα η ΝΔ - Τα ονόματα που κλείδωσαν

Το μισό ευρωψηφοδέλτιο ανακοινώνει σήμερα η ΝΔ - Τα ονόματα που κλείδωσαν

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια για το μισό ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνουν χώρα εντός της ημέρας σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece

Τα μισά ονόματα έχουν ήδη κλειδώσει μετά από ένα εντατικό screening από το στενό πυρήνα του Πρωθυπουργού 2,5 μήνες πριν από τη κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Οι νυν Ευρωβουλευτές

Με την εξαίρεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και πιθανότατα του Θοδωρή Ζαγοράκη, υποψήφιοι αναμένεται να είναι εκ νέου όλοι οι νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ που θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν και πάλι μία θέση στους Ευρωκοινοβούλιο.

Στο κυνήγι του σταυρού θα ριχθούν οι Βαγγέλης Μειμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες και η Μαρία Σπυράκη καθώς η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έκλεισε την υπόθεση με τις αμοιβές των βοηθών της.

Το «πράσινο φώς» έχουν ήδη πάρει, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο διεθνολόγος Σωτήρης Σέρμπος, ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ήδη ετοιμάζονται για τη σκληρή μάχη των ευρωεκλογών προσωπικότητες όπως ο Πύρρος Δήμας ο οποίος επιθυμεί να φέρει την φωνή των ανθρώπων της Βορείου Ηπείρου στη Βουλή και διατηρεί στενή σχέση με τον Πρωθυπουργό αλλά και ο έμπειρος στη ευρωπαϊκά, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας ο οποίος οργώνει την Ελλάδα με αφορμή και το βιβλίο του «Ευρωπαίκή Ενοποίηση, Οι περιπέτειες ενός οράματος».

Μία ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό του στο Ευρωκοινοβούλιο φαίνεται να κέρδισε ο πρώην Υπουργός και δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς ο οποίος δίνει μεγάλο βάρος στο περιβάλλον και η επίσης δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης Βίκυ Φλέσσα.

Μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο φέρεται να έχει εξασφαλίσει ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας ενώ έντονα ακούγεται τις τελευταίες ώρες το όνομα του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουκοδήμου.

Έντονα είχε ακουστεί το τελευταίο διάστημα και το όνομα του αστυνομικού συνδικαλιστή Γιώργου Καλλιακμάνη κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί, ενώ δεν αποκλείεται να διεκδικήσει την μετακίνησή της στις Βρυξέλλες και η Νόνη Δούνια.

Από τη νέα γενιά ακούγονται ονόματα όπως της Πίστης Κρυσταλλίδου, γραμματέα εθελοντισμού της ΝΔ και από την ΟΝΝΕΔ του γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Βασίλη Σακελλάρη.

Στις σημερινές ανακοινώσεις δεν αναμένεται να περιλαμβάνεται το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά αλλά ούτε και αυτό του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη ο οποίος παραμένει στις αλβανικές φυλακές καθώς ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει πάρει ακόμη τις τελικές του αποφάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ