ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στον Άρειο Πάγο ο Ανδρουλάκης για τα ηχητικά - Συνάντηση με Αδειλίνη

Τέμπη: Στον Άρειο Πάγο ο Ανδρουλάκης για τα ηχητικά - Συνάντηση με Αδειλίνη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, αναμένεται να επισκεφθεί στις 11:00 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνάντησή του με την Εισαγγελέα αναμένεται να επικαλεστεί το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σχετικά με το μονταρισμένο ηχητικό υλικό από τη μοιραία νύχτα της σύγκρουσης των τρένων.

Κατά την εκτίμηση της Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν ερωτήματα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθούν από την Δικαιοσύνη.

Την πρωτοβουλία του αυτή είχε προαναγγείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνεδρίαση της Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη Παρασκευή, τονίζοντας πως «πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια».

«Αυτό το αδίστακτο χέρι, πρέπει να μάθουμε ποιο είναι. Επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο. Γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια.
Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαφθορά, συγκάλυψη και ατιμωρησία το μοτίβο διακυβέρνησης της ΝΔ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικά με την επίσκεψη του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Ανδρουλάκης είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 «θα κάνω αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει την υπόθεση με βάσει τα δημοσιεύματα του Βήματος και της Καθημερινής. Δεν μπορεί την ώρα που θρηνούσε όλη η Ελλάδα, κάποιοι να πάνε να πάρουν τις συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις δώσουν στην δημοσιότητα. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πρόσωπο που πήρε και χάλκευσε τις συνομιλίες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, έχοντας διαρκώς στραμμένα τα πυρά του προς το Μαξίμου, είπε ότι «διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Αυτό είναι το μοτίβο της ΝΔ σε μια σειρά από σκάνδαλα. Γιατί είμαι σίγουρος ότι είναι μπλεγμένη η κυβέρνηση; Γιατί κάνει το ίδιο πράγμα της χειραγώγησης σε κάθε σκάνδαλο, όπως με μένα και τις υποκλοπές, όπως με τα mail της Ασημακοπούλου, που έκαναν το ΥΠΕΣ εκλογικό κέντρο της ΝΔ».

«Σκάει το θέμα αυτό που είναι πάρα πολύ σοβαρό για τις ποινικές ευθύνες που έχει ο κ. Καραμανλής. Γίνεται το θέμα της αποκάλυψης για τις συνομιλίες και μου κάνει επίθεση ο κ. Μητσοτάκης για συμφέροντα και ότι έκανα την πρόταση μομφής γιατί μου το είπαν συμφέροντα και την ίδια ημέρα οι συνεργάτες του είναι στο σπίτι του ίδιου επιχειρηματία;», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως συμπλήρωσε αναφερόμενος στις παραιτήσεις των κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου από την Κυβέρνηση, «Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η θέση μου στο θέμα της Παιδείας και η πρόταση δυσπιστίας είναι προϊόν διαπλοκής. Είναι αναξιόπιστος, είναι ένας πρωθυπουργός που δεν τιμά την καρέκλα του πρωθυπουργού. Ο λαός θέλει ήθος και συνέπεια, ενώ τώρα τον πιάσαμε για άλλη μια φορά με την γίδα στην πλάτη. Δεν τους παραίτησε ο κ. Μησοτάκης, εμείς τους παραιτήσαμε και εγώ προσωπικά με τις αποκαλύψεις στην Βουλή, αλλιώς θα ήταν ακόμη υπουργοί».

Με δηκτικό τρόπο και επιχειρώντας να «συνδέσει» την πρόταση δυσπιστίας με τις υποκλοπές, ο κ. Ανδρουλάκης είπε «Αν με παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και σήμερα θα καταλάβαινε ότι δεν συναντήθηκα με τον κ. Μαρινάκη, αλλά με τον κ. «Μαρινάκο», τον γιό μου τον Μαρίνο, με το οποίο ήμουν εκείνο το βράδυ. Μάλλον δεν άκουσαν καλά το όνομα».

Αναφορικά με τα άρθρα για αποστολή sms από την Μαρέβα Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να αμβλυνθεί η ένταση στης σχέσεις του επιχειρηματία με την Κυβέρνηση, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε «δεν πιστεύω σε sms, δεν τα ξέρω αυτά τα πράγματα, εμείς δεν είμαστε κόμμα που επινοεί, αλλά να καταγγέλλει εμένα για διαπλοκή, ενώ αυτός είναι διαπλεκόμενος, δείχνει ότι είναι αναξιόπιστός ο Πρωθυπουργός. Εγώ τι θέλω να επιτύχω; Θέλω να υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς, να μην υπάρχει ατιμωρησία, να είμαστε όλοι ίσοι, να μην υπάρχουν ισχυροί που είναι υπεράνω του νόμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ