ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκτιμήσεις για την εμφάνιση Τσίπρα – Το «κερδισμένο στοίχημα» Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκτιμήσεις για την εμφάνιση Τσίπρα – Το «κερδισμένο στοίχημα» Κασσελάκη
Ο νυν κι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

«Μπορεί να κερδίσαμε και πέντε μονάδες από τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών», διατείνονται, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, κορυφαίοι παράγοντες της Κουμουνδούρου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece.

Όπως κι αν έχει, η εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού την Παρασκευή και τα χαμόγελα με τον Στέφανο Κασσελάκη, πέρα από το να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για αποστασιοποίησή του από το ΣΥΡΙΖΑ, βάζουν φραγμό, κατά πώς εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, στις διαρροές ψηφοφόρων που εξακολουθούν να την στηρίζουν γιατί έμεινε στο κόμμα ο κ. Τσίπρας.

Το στίγμα του νέου ΣΥΡΙΖΑ και το προφίλ των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του μας κάνουν λόγο για κερδισμένο στοίχημα του κ. Κασσελάκη ως προς τον τρόπο που επιλέχθηκε- κατά βάση μέσω των προκριματικών- για τη συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου, για το οποίο σημειώνουν πως φέρει τη σφραγίδα του και είναι πληρέστατο, αφού συνυπάρχουν άνθρωποι διαφορετικών προελεύσεων, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, «υποδειγματική αριστεία», άνθρωποι με περγαμηνές, με πολιτικό παρελθόν, αλλά και αναγνωρισιμότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουν πως το προφίλ των 42 υποψήφιων εφάπτεται με το στίγμα του νέου ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ όπως το έχει προσδιορίσει ο πρόεδρός του με σαφείς αναφορές στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

«Αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για τη διαδικασία αυτή, με τον Στέφανο Κασσελάκη όμως να κάνει τελικώς αυτό που φαίνεται πως κάνει από την πρώτη στιγμή που εξελέγη, να ακούει το ένστικτό του», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Οι πέντε επιλογές Κασσελάκη

Ως προς τις πέντε επιλογές του ίδιου του προέδρου, επισημαίνουν πως εξέπληξαν ευχάριστα όλους όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση την Παρασκευή και πως και οι πλέον φανατικοί πολέμιοί του δυσκολεύονται να βρουν επιχειρήματα για να αποδομήσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από την Μέλπω Λεκατσά, μια γυναίκα- θρύλο της γενιάς του Πολυτεχνείου, στη Δέσποινα Σίνου, μια καταξιωμένη ακαδημαϊκό, και την Λυδία Βενέρη, μια νεαρή κοπέλα που εκπροσωπεί την αριστεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ως τον Βασίλη Παπαλαζάρου που συμμετέχει σε έρευνα για φάρμακα κατά του καρκίνου και την Βιολέτα Κόρδατζη που διαπρέπει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο όπως είναι αυτός του μηχανοκίνητου αθλητισμού όλες κι όλοι τους είναι ξεχωριστοί», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει σήμερα Δευτέρα την περιοδεία του στο Αιγαίο.

Μετά την Κύθνο, τη Σύρο, την Πάρο, τη Νάξο και την Αμοργό το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις Κυκλάδες, σειρά παίρνουν τα Δωδεκάνησα, αρχής γενομένης από την Αστυπάλαια, τη Χάλκη και τη Σύμη.

Σηκώνουν το γάντι σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Επιπλέον, στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να σηκώσουν το γάντι που τους πετούν συνεχώς ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, απαντώντας μέσω πηγών στην κριτική που τους ασκούν αυτά τα δύο κόμματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, στοχοποιούν τις ηγεσίες τους, υπογραμμίζοντας πως την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση εκείνοι αντιπολιτεύονται το ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, υποστηρίζουν πως συνεχίζει να μιλά μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και τον πρόεδρο του, δείχνοντας τον πανικό του και καταφεύγοντας στη λασπολογία, ψάχνοντας «σωσίβιο» για τη διαφαινόμενη αποτυχία στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Σε σχέση με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση, αναρωτιούνται στην Κουμουνδούρου για το αν έχουν να πουν κάτι για το κόμμα τους και για το τι πρεσβεύει, προσθέτοντας πως η εμμονή τους με το ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ