ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδιο στη Βουλή: Eλεύθερος αφέθηκε ο Κωνσταντίνος Φλώρος - O όρος που του επιβλήθηκε

Επεισόδιο στη Βουλή: Eλεύθερος αφέθηκε ο Κωνσταντίνος Φλώρος - O όρος που του επιβλήθηκε
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος ενώπιον ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, αφού του επιβλήθηκε ο περιορισμός να μην πλησιάζει τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, στα 50 μέτρα, για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέσα στη Βουλή.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ανέφερε ότι «ως γιος εκείνη τη στιγμή και ορμώμενος από το συναίσθημα θεώρησα ότι έπραξα σωστά. Ως βουλευτής έπραξα λάθος, αυτή η συμπεριφορά δεν αρμόζει σε Έλληνα βουλευτή στο Κοινοβούλιο».

Σε βάρος του Κ. Φλώρου η Εισαγγελία άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ).

Αρνείται ότι γρονθοκόπησε τον Β. Γραμμένο

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή, ισχυρίστηκε πως προκλήθηκε από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησε.

Η συνήγορος υπεράσπισης του ανεξάρτητου βουλευτή έκανε λόγο για «δικαιολογημένη αγανάκτηση» όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο», εκφράζοντας μάλιστα την έκπληξή της για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του εντολέα της, μιλώντας πριν ολοκληρωθεί η απολογία.

«Η Δικαιοσύνη έκανε αμερόληπτα τη δουλειά της», δήλωσε κατά την έξοδο από τα δικαστήρια ο πατέρας του Κ. Φλώρου.

Αλλάζει ο Κανονισμός της Βουλής μετά το βίαιο επεισόδιο - Εντολή Τασούλα στη νομική υπηρεσία

Την απόφασή του να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής ώστε να προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις σε μέλη του Κοινοβουλίου που επιδεικνύουν συμπεριφορά, η οποία δεν συνάδει με το αξίωμά τους και δεν έχουν θέση στο Κοινοβούλιο, διατρανώνει σε όλους του τόνους πλέον, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας, προανήγγειλε την βούλησή του αυτή ήδη από την έδρα αμέσως μετά το πρωτοφανές επεισόδιο επίθεσης βουλευτή σε βουλευτή μέσα στο Κοινοβούλιο, ενώ σήμερα ξεκίνησε επαφές με την νομική υπηρεσία της Βουλής, ώστε να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων από την Βουλή.

Νομικοί και συνταγματολόγοι θα εισηγηθούν τις αλλαγές

Οι νομικοί και συνταγματολόγοι, εντέλλονται πλέον να εισηγηθούν αλλαγές επί το αυστηρότερο προς τον Πρόεδρο, οι οποίες θα ενσωματωθούν στον Κανονισμό.

«Προς γνώση και συμμόρφωση» είχε πει χθες ο κ. Τασούλας, καθώς διαπίστωσε ότι ο Κανονισμός δεν προέβλεπε αυστηρότερες «ποινές» πέραν της 15θήμερης αποβολής από τις εργασίες του Κοινοβουλίου, την παραπομπή του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την άρση της ασυλίας του ώστε να αντιμετωπίσει κατόπιν τον φυσικό του δικαστή.

Με νεότερη ωστόσο παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Βουλής, διέταξε την Φρουρά να συλλάβει και να παραπέμψει στις Αρχές με την διαδικασία του αυτόφωρου, τον βουλευτή Κ. Φλώρο, με βάση τον νέο ποινικό Κώδικα για το κακούργημα της βιαιοπραγίας εναντίον μέλους του Κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του (η Βουλή ψήφιζε την ώρα εκείνη για άρσεις ασυλίας).

Αρχικώς, η εντολή που δόθηκε για τον Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν να μην απομακρυνθεί από τη Βουλή και εν συνεχεία να κρατηθεί στο φρουραρχείο, απ' όπου και έφυγε συνοδεία αστυνομικών για τη ΓΑΔΑ. Συγκεκριμένα, η σύλληψή του έγινε με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα κι όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, το 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πιο «light», καθώς έως τότε προβλεπόταν ποινή της αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Για «κτηνώδη συμπεριφορά» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής

Υπενθυμίζεται ότι μετά το χθεσινό περιστατικό στη Βουλή, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας ανέφερε τα εξής: «ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά γι' αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη Φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας!».

Με κάταγμα στη μύτη και νάρθηκα στο χέρι ο Β. Γραμμένος

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την επίθεση, ο Βασίλης Γραμμένος υπέστη κάταγμα στη μύτη. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο βουλευτής υπέστη: «κάταγμα ρινικών οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής, και άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός. Κατόπιν αυτών, ο κ. Γραμμένος θα χρειαστεί νάρθηκα ανάπαυσης πηχεοκαρπικής, φάκελο ανάρτησης - ανάπαυσης βραχίονα και συνιστάται αναρρωτική άδεια 10 ημερών».

«Δέχτηκα γροθιά στο πρόσωπο»

Για την πρωτοφανή βίαιη επίθεση που δέχθηκε, μίλησε στο Star ο κ. Γραμμένος: «Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός. Δεχτήκαμε επίθεση λεκτική από τον Φλώρο και βγήκαμε από την αίθουσα. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, δέχτηκα γροθιά στο πρόσωπο και με έριξε στο πάτωμα».

Ο κ. Φλώρος πριν επιτεθεί, είχε έντονο διάλογο με τον κ. Γραμμένο εντός της αίθουσας, ενώ όταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Πώς έγινε το επεισόδιο

Το επεισόδιο μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή και του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης σημειώθηκε έξω από την Ολομέλεια. Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας δήλωσε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας, αν και όπως είπε, η μήνυση δεν συνδέεται με τον κ. Βελόπουλο. Τότε, ο Κωνσταντίνος Φλώρος πετάχτηκε και του είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Αμέσως, βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στον Κωνσταντίνο Φλώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γραμμένος είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Κ. Φλώρο με τον δεύτερο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις».

Το επεισόδιο -ευτυχώς- ενεργοποίησε την άμεση παρέμβαση της Φρουράς και στη συνέχεια η υπόθεση οδηγήθηκε στην αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη για την πράξη του.

Η εκδοχή του Φλώρου για τις ύβρεις

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Φλώρος σε διάλογο που είχαν με τον κ. Γραμμένο του απευθύνθηκε με υβριστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο κ. Φλώρος, είχαν τον εξής διάλογο:

Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι.

Κ. Φλώρος: Άντε.

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@.

Η διάψευση από την Ελληνική Λύση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Λύση διαψεύδει το διάλογο σημειώνοντας: «Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου. Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι ''καλοθελητές'', που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ