Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Όσο χαριεντίζονται με τον σουλτάνο αυτά θα είναι αποτελέσματα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια περιοδείς του στα Χανιά στις 8 Μαΐου 2024
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΓια υποβάθμιση από τον πρωθυπουργό της τουρκικής προκλητικής ενέργειας με τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
«Τέσσερις μέρες πριν συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κ. Ερντογάν εγκαινιάζει ως τζαμί τη Μονή της Χώρας. Σήμερα ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει “αχρείαστη” αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια, υποβαθμίζοντάς τη. Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν μία επικίνδυνη πράξη απέναντι στις ευρωπαϊκές αξίες και ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Μια ακόμη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν», τόνισε από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Αναφέρθηκε ακόμη στην Αγία Σοφία και τις επιπτώσεις από τη μετατροπή της σε τζαμί, ενώ διερωτήθηκε τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης για να την αποτρέψει.
«Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτρέψουν αυτήν την προκλητική ενέργεια; Τίποτα. Πρέπει, λοιπόν, να καταλάβουν ότι, όσο χαριεντίζονται με τον σουλτάνο, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, απαιτείται μια ολιστική απάντηση στην Τουρκία «και δεν μπορεί να είναι άλλη από κυρώσεις».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης: Προσβολή η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί - Θα το θέσω στον Ερντογάν
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-1: «Διπλό» τίτλου για την «Ένωση» - Ακυρώθηκε γκολ των Πειραιωτών στο 97'
23:04
Σε τουλάχιστον επτά συνεντεύξεις σήμερα ο Τραμπ συνέχισε τις απειλές κατά του Ιράν
22:52
Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο - Μεταφορά μέσω θαλάσσης
22:40
«Ήταν τυχεροί»: Με πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τον ώμο η κατάρριψη του F-15 λέει ο Τραμπ
22:29