ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίσκεψη «έκπληξη» του Κασσελάκη στην Παλαιστίνη – Η «τυχαία» συνάντηση με Μώραλη

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίσκεψη «έκπληξη» του Κασσελάκη στην Παλαιστίνη – Η «τυχαία» συνάντηση με Μώραλη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον δήμαρχο Πειραιά. Eurokinissi

Επίσκεψη- έκπληξη στην Παλαιστίνη θα πραγματοποιήσει την Κυριακή και τη Δευτέρα ο Στέφανος Κασσελάκης, «σε μια αποφασιστική κίνηση ιδιαίτερης σημασίας και συμβολισμού ειδικά στην παρούσα συγκυρία», όπως αναφέρουν συνεργάτες του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, έχει ταχθεί υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είχαν ενημερωθεί από τον κ. Κασσελάκη για μια έκπληξη που τους ετοίμαζε για την Κυριακή, με τους περισσότερους να τη συνδέουν με τον τελικό του φάιναλ φορ στο μπάσκετ που διεξάγεται την ίδια ημέρα στο Βερολίνο.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται κάποιοι από τους υποψήφιους να τον ακολουθήσουν ως τη Ραμάλα όπου και η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, στη Δυτική Όχθη.

Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για τυχαία συνάντηση χθες Πέμπτη κατά την περιοδεία στην πόλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, η οποία πάντως μόνο τυχαία αλλά έμπλεη μηνυμάτων τόσο προς το Μέγαρο Μαξίμου όσο και προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού έδωσε την εντύπωση πως ήταν, σε όσους ήταν αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε για μία περίπου ώρα με τον κ. Μώραλη για θέματα που αφορούν τον Πειραιά, για τα οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λόγω και της σχέσης του με τη ναυτιλία εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον.

Μάχη στη Βουλή

Την ίδια ώρα, προοίμιο της «θύελλας» που αναμένεται σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ πως αποτελούν τα όσα είπε χθες ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με τα οποία η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δικαιώνει την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς θεωρεί εφαρμόσιμες τις προτάσεις της για την ακρίβεια, ενώ δίνει και «ηχηρό χαστούκι» στη ΝΔ για την κατηγορία της περί υπερκοστολόγησης.

Παραλλήλως, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έγιναν οι «χρεώσεις» ανά περιφέρειες και τομείς, με ιδιαίτερο βάρος στις περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βουλευτές.

Ειδικότερα οι κατανομές:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Φάμελλος Σωκράτης

Πανελλαδική Εκστρατεία για την Υγεία & Περιφέρεια Κρήτης: Πολάκης Παύλος

Εκστρατεία για τον Πολιτισμό: Μάλαμα Κυριακή

Περιφέρεια Κρήτης: Δούρου Ρένα

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παππάς Νίκος

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Καραμέρος Γιώργος

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Πούλου Γιώτα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Τζάκρη Θεοδώρα

Περιφέρεια Ηπείρου: Γεροβασίλη Όλγα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Μαμουλάκης Χάρης

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Καλαματιανός Διονύσης

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σαρακιώτης Γιάννης

Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων: Νοτοπούλου Κατερίνα

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου– Κυκλάδες: Θρασκιά Ράνια

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου– Δωδεκάνησα: Χρηστίδου Ραλλία

Για την Περιφέρεια Αττικής θα υπάρξει ευρύτερη κινητοποίηση, με την αυξημένη συμμετοχή κεντρικών στελεχών, καθώς και της υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι τις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ θα επισκεφθεί σήμερα ο κ. Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη- συνάντηση στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στη Λεωφόρο Αθηνών 72, στο Νέο Φάληρο, στις 12:30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ