ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας του Μαξίμου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας του Μαξίμου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Η Ελλάδα με την πολιτική σας σταθερά αποκλίνει από την Ευρώπη στην οικονομία, στην αγοραστική δύναμη, στις παραγωγικές επενδύσεις, στη δημόσια υγεία καθώς και σε θέματα κράτους δικαίου», ανέφερε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη Βουλή.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «είστε ένας αδύναμος πρωθυπουργός. Δεν θέλετε να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των παρακολουθήσεων Ο ελληνικός λαός αξίζει ένα κράτος δικαίου» και συνέχισε: «Όλες οι πολιτικές σας μας απομακρύνουν σταθερά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Οικονομία

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία της χώρας.

«Τα ενοίκια είναι στα ύψη, τα τρόφιμα το ίδιο, ολιγοπώλια στην υγειά, στα καύσιμα. Σε όλα αυτά το βασικό σας αφήγημα είναι ότι μειώσατε τους φόρους. Όμως από τη μείωση δεν κερδίζει η μεσαία τάξη αλλά οι ζάμπλουτοι που κερδίζουν εκατομμύρια. Ψίχουλα για τους αδύναμους, εκατομμύρια για τους ισχυρούς».

«Kαταγράφεται μια σταθερά ανησυχητική αύξηση ανισοτήτων στην Ελλάδα. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Οι ονομαστικές αυξήσεις στους μισθούς δεν αρκούν για να καλύψουν τις απώλειες από την ακρίβεια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το μήνυμα των εκλογών να είναι αποδοκιμασίας της κλιμακούμενης αλαζονείας του Μαξίμου και ενίσχυσης των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ