ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η αποχή στις ευρωεκλογές θα είναι συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη

Φάμελλος: Η αποχή στις ευρωεκλογές θα είναι συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη
O πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος INTIME NEWS

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια επανέλαβε από το βήμα της Βουλής στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Υποστήριξε ότι οι απαντήσεις του πρωθυπουργού κατά την δευτερολογία του κινήθηκαν στο πλαίσιο του παραπολιτικού και του καταλόγισε ότι δεν κατέθεσε καμία καινούργια πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Έχουμε ξεκάθαρη πρόταση με βάση τις ευρωπαικές κατευθύνσεις, προτείνουμε όριο κέρδους, φορολογία των υπερκερδών και στήριξη καταναλωτών, αυστηρά εργαλεία συμμόρφωσης μέχρι αποκλεισμό από διαγωνισμούς. Καταθέσαμε πρόταση νόμου για το φορολογικό», είπε ο κ. Φάμελλος.

«Η ακρίβεια είναι ένας κρίκος που πνίγει τα νοικοκυριά. Συναξιούχος μας ζητάει να τους αφήσουμε να πεθάνουν με αξιοπρέπεια. Δεν ακούστηκε τίποτα για τους συνταξιούχους. Ένας στους 4 δεν έλαβε ιατροφαρμεκευτική περίθαλψη λόγο κόστους είπε μεταξύ άλλων. Πρέπει να ενισχύσουμε την δημόσια υγεία», πρόσθεσε, διαπιστώνοντας ότι «Η Ελλάδα δυστυχώς είναι 21η στην ΕΕ στην ανάπτυξη και ότι ο αριθμός των ανέργων έχει τεράστια διάσταση μεταξύ ΔΥΠΑ και ΕΛΣΤΑΤ».

Στην συζήτηση για την αποτελεσματικότητα του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ, ο κ. Φάμελλος κατέθεσε πίνακα για τον «ρυθμό μείωσης του πληθωρισμού στην Κύπρο και στην Πορτογαλία που οφείλεται στην μείωση του ΦΠΑ».

Επικαλέστηκε την έκθεση του ΔΝΤ για την ανάπτυξη, σύμφωνα με την οποία «θα επιταχυνθεί στην ΕΕ ο ρυθμός ανάπτυξης στο 2%, ενώ στην Ελλάδα θα υποχωρήσει στο 1,9%». Ανέφερε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον πληθωρισμό και για το βιοτικό επίπεδο, που είμαστε μόνο πάνω από την Βουλγαρία, όπως είπε.

Μίλησε για πληθωρισμό απληστίας, ενώ απαντώντας στον πρωθυπουργό για τη Βόρεια Μακεδονία είπε πως και ο ΣΥΡΙΖΑ σκληραίνει τη στάση του και ζητά να κυρωθούν τα Μνημόνια με τη γειτονική χώρα και να κληθεί η γειτονική χώρα να τα εφαρμόσει. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αφήνει κενά στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων».

Ο κ. Φάμελλος απαρίθμησε τους 10 στόχους για την Ευρώπη που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές κάλεσε τους πολίτες να μην επιλέξουν την αποχή γιατί όπως είπε «Η αποχή θα είναι συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη».

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες στις ευρωεκλογές να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση για μία καλύτερη ζωή που είναι και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ