ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως ξένη με την αναρχική ιδεολογία

Βίτσας: Η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως ξένη με την αναρχική ιδεολογία
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής από τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα για θέματα αρμοδιότητάς του, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει ελεύθερα την ιδεολογία του ή τη θρησκεία του, αλλά αυτό που δεν είναι επιτρεπτό είναι η βία στην πράξη, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ καθιστώντας σαφές ότι η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τελείως ξένη με την αναρχική ιδεολογία».

Σχολιάζοντας δε τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» στους αντιεξουσιαστές και τους καταληψίες. παρατήρησε ότι «η αντιπολίτευση πρέπει να αποφασίσει αν είμαστε με τους αντιεξουασιαστές ή με τους «άλλους».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση για στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει ούτε «ανοχή» ούτε «επιλεκτικότητα» στην προάσπιση των δικαιωμάτων του καθενός.

Παράλληλα εκτίμησε ότι κύριο μέλημα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των συλληφθέντων, περιλαμβανομένων αντιεξουσιαστών όπως ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης.

«Οι δηλώσεις Κυρίτση δεν είναι άτοπες [...] Δεν υπάρχει διαφωνία απο κανέναν για το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη», επισήμανε.

Όσον αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό, για την οποία ο κ. Κυρίτσης διετύπωσε επίσης ενστάσεις , ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι η επένδυση θα γίνει «με βάση το νόμο», και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Τέλος σε ερώτηση εάν η ιδιωτικοποίηση είναι η σωστή επιλογή για το πρώην αεροδρόμιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας σχολίασε ότι όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα, δηλαδή από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και από το πώς θα αξιοποιηθεί η έκταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ