Ανδρουλάκης για Βάσω Παπανδρέου: «Εμβληματική πολιτική προσωπικότητα»
Νίκος Ανδρουλάκης
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣΜε την σειρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αποχαιρέτησε την Βάσω Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε «Αποχαιρετώ με απεριόριστο σεβασμό και συγκίνηση τη Βάσω Παπανδρέου. Μια εμβληματική πολιτική προσωπικότητα και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.»
Επίσης αναφέρθηκε στο έργο της λέγοντας «Ως Υπουργός ταυτίστηκε με σημαντικές μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού του κράτους και ανασυγκρότησης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας.»
Όλη η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
«Αποχαιρετώ με απεριόριστο σεβασμό και συγκίνηση τη Βάσω Παπανδρέου. Μια εμβληματική πολιτική προσωπικότητα και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Ως η πρώτη Ελληνίδα Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε πρωτοπόρους προοδευτικούς δρόμους με την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα, την κατοχύρωση του κοινωνικού διαλόγου, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και της μητρότητας καθώς και την εμπέδωση της ισότητας των φύλων.
Υπηρέτησε με σθένος και δυναμισμό χωρίς συμβιβασμούς τις πολιτικές θέσεις της. Ως Υπουργός ταυτίστηκε με σημαντικές μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού του κράτους και ανασυγκρότησης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, ενώ έθετε στην προτεραιότητά της τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και την υπεράσπιση των οικονομικά ασθενέστερων.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της.»
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σημίτης για Βάσω Παπανδρέου: «Ήταν μια άξια γυναίκα»
Βάσω Παπανδρέου: Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή - Συλληπητήρια των Κοινοβουλευτικών Ομάδων
Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου σε ηλικία 80 ετών - Υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Νεκρά δύο αδέλφια από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας
16:29
Αθώος κρίθηκε ο Άρης Μουγκοπέτρος για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής
16:28
«Η Ουάσινγκτον πρότεινε στο Κίεβο "γερές" εγγυήσεις ασφαλείας για 15 έτη», λέει ο Ζελένσκι
16:19
Διαρρήκτης είχε «ρημάξει» σπίτια σε Φιλοθέη, Ψυχικό: Δρούσε απτόητος παρά τους συναγερμούς
16:13