ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αν ο Τσίπρας δεν μπορεί, να παραιτηθεί

Μητσοτάκης: Αν ο Τσίπρας δεν μπορεί, να παραιτηθεί
Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λίγες μέρες πριν την μάχη της ΔΕΘ για την οικονομία, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να «ανταποκριθεί στοχειωδώς στις ευθύνες του.».

Σε τηλεοπτική του δήλωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες καθώς για ακόμα μία φορά δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε.

«Τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή νέων μέτρων. Μεγάλο τμήμα των πολιτών ήδη αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και πολλές φορές στερείται και τα απαραίτητα της καθημερινότητας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως το ίδιο το κράτος χρωστά πάνω από 7 δισ. σε ιδιώτες.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως ένα μεγάλο τμήμα της δόσης των 2,8 δισ. προορίζεται για να καλυφθούν κάποια από αυτά τα χρέη για να μην κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, να μην οδηγηθούν κι άλλοι Έλληνες στην ανεργία.

Χρησιμοποιώντας αυστηρό τόνο, ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποιεί τον κ. Τσίπρα και τον καθιστά προσωπικά υπεύθυνο για την κατηφόρα της οικονομίας και την επιδείνωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων.

«Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να ζήσει ξανά τον εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης, μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής Κυβέρνησης.

Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Θα μας βρει απέναντι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ