Κουτσούμπας: «Ο ΠτΔ επικυρώνει τις αντιλαϊκές αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης»
«Γνωστή η θέση του ΚΚΕ για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ουσιαστικά επικυρώνει όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχετικά με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στην συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε πως «το Κόμμα μας δεν εστιάζει στο πρόσωπο που κάθε φορά προτείνεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο στα πλαίσια της Προεδρευομένης Δημοκρατίας.»
Όλη η δήλωση του ΓΓ του ΚΚΕ
«Είναι γνωστή η θέση του ΚΚΕ για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος λειτουργεί ως θεματοφύλακας της κυρίαρχης πολιτικής και ουσιαστικά επικυρώνει όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.
Γι’ αυτό και το Κόμμα μας δεν εστιάζει στο πρόσωπο που κάθε φορά προτείνεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο στα πλαίσια της Προεδρευομένης Δημοκρατίας.»
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΣΟΚ: Στενά κομματική επιλογή ο Τασούλας - Θα καταθέσουμε δική μας πρόταση
Κυβερνητικές πηγές: Γιατί δεν επελέγη ο Βενιζέλος - «Ενωτική πρόταση o Τασούλας»
Ποιος είναι ο Κώστας Τασούλας - Η επιλογή της ΝΔ για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
SPONSORED
Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου: Διακόπηκαν οι πτήσεις λόγω πιθανής παρουσίας drone
12:37
«Ψήνεται» η Δυτική Ευρώπη: Νεκροί και κόκκινος συναγερμός για καύσωνα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις
12:30
Χαρδαλιάς από Ρόδο: Τα έργα στην Αττική παράδειγμα για το τι μπορούν να πετύχουν οι Περιφέρειες
12:19
Επιχείρηση «Θερισμός»: Πώς το ελληνικό FBI αποκάλυψε το έγκλημα στις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
12:08