ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την επίθεση σε Κουμουτσάκο

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την επίθεση σε Κουμουτσάκο
Ο βουλευτής της ΝΔ, αμέσως μετά την επίθεση των χρυσαυγιτών Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά την άναδρη επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο. Ο βουλευτής της ΝΔ, που κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη "μαζεύοντας" ωστόσο τον χαρακτηρισμό "ηθικός αυτουργός" που έκανε χθες αμε΄σως μετά την επίθεση. 

«Ο κ. Φίλης έδειξε ότι δεν ελέγχει τα λεγόμενά του, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά, αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος, μπορεί να το καταλάβει ο πρωθυπουργός», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ αποφεύγοντας ωστόσο, αυτή τη φορά να αποκαλέσει τον υπουργό Παιδείας ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε από ακραία στοιχεία.

[Νωρίτερα]

Μετά τις χθεσινοβραδινές αντεγκλήσεις μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, τη σκυτάλη πήρε, σήμερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης που μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι οι χθεσινές δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ δεν βοηθούν να σχηματιστεί ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στις αυξανόμενες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, επανέλαβε, επίσς, τα λόγια της κυβερνητικής εκπροσώπου που χθες στη Βουλή είχε δηλώσει “εκεί που ζήταγαν το κεφάλι του Φίλη βρήκαν αυτό του Κουμουτσάκου” κατηγορώντας, τέλος τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι με την “υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών τραμπούκων”.

Άμεση ήταν η απάντηση της Συγγρού η οποία, με ανακοίνωσή της, μίλησε για πολιτική αθλιότητα και κατηγόρησε το κυβερνητικό κόμμα ότι ταυτίζεται στα “εθνικά θέματα με τις θέσεις της Τουρκίας και στα εσωτερικά ζητήματα με ακραία στοιχεία”. Η Νέα Δημοκρατία προσάπτει στην κυβέρνηση προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλει.

Το Μαξίμου δεν άφησε την ανακοίνωση της Συγγρού αναπάντητη και με δική του ανακοίνωση κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επενδύει σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, «του οποίου έχει ήδη χάσει τον έλεγχο από την ακροδεξιά».

Όλα αυτά την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού των δραστών της άνανδρης επίθεσης με τον προϊστάμενο της Εισαγγελείς Πρωτοδικών Ηλία Ζογοραίο να διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ