ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Επιστροφή στο «σκοτεινό χθες» εξαγγέλλει η ΝΔ

Αλεξιάδης: Επιστροφή στο «σκοτεινό χθες» εξαγγέλλει η ΝΔ
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση εξαγγέλλει επιστροφή στο «σκοτεινό χθες».

Ο κ. Αλεξιάδης σχολιάζει ακόμη πως οι πολίτες, εκτός από μνήμη, διαθέτουν πλέον και τη δυνατότητα σύγκρισης των όσων προσπαθεί και αγωνίζεται η κυβέρνηση και αυτών που εξαγγέλλει η ΝΔ.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για την ελληνική οικονομία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφέρει πως «προσδιορίστηκαν (με όχι μεγάλη σαφήνεια) οι προτάσεις της στα θέματα φορολογίας», ενώ εκτιμά πως «θα ακολουθήσει σίγουρα κοστολογημένη απάντηση στις υπερβολές και τις ανακρίβειες των πυροτεχνημάτων».

Ο κ. Αλεξιάδης διερωτάται «γιατί δεν υπάρχει αναφορά σε έσοδα από φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο; Δεν προγραμματίζουν τέτοια έσοδα ή θα μας γυρίσουν πίσω στις εποχές με τα κουκουλώματα της λίστας Lagarde και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για "ορισμένους";»

«Η μοναδική πρόταση για θέματα φοροδιαφυγής είναι το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι είναι έτοιμο και στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης!», αναφέρει ο κ. Αλεξιάδης και συνεχίζει: «Γιατί όμως η ΝΔ δεν αναφέρει τίποτα για την ανάγκη θέσπισης ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, ρυθμίσεων για την αποκάλυψη κεφαλαίων, ρυθμίσεων για χρέη προς το Δημόσιο κλπ, που ζητούν (δικαίως) επίμονα κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς;»

Διερωτάται ακόμη αν η πρόταση της ΝΔ για ύπαρξη δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, σημαίνει κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 6,5%.

«Ας εξηγήσουν τις επιπτώσεις σε φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες κλπ!», προτρέπει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως «μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, οι εξαγγελίες της ΝΔ απαιτούν ισοδύναμα 960 εκατομμυρίων (3,2 δις Χ 30%). Αν προστεθούν και τα υπόλοιπα, οι εξαγγελίες τους απαιτούν τεράστια ποσά, τα οποία δεν καλύπτονται από το άθροισμα των 1.475 εκατομμυρίων ευρώ από δήθεν εξοικονόμηση δαπανών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ