ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έληξε ο συναγερμός στο Μαξίμου – Τα «βρήκαν» κυβέρνηση και Οικολόγοι Πράσινοι

Έληξε ο συναγερμός στο Μαξίμου – Τα «βρήκαν» κυβέρνηση και Οικολόγοι Πράσινοι
Οι Γιώργος Δημαράς και Γιάννης Τσιρώνης

Oλοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης η συνάντηση των δύο κυβερνητικών βουλευτών, μελών των Οικολόγων Πρασίνων, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Κατά την αποχώρησή τους από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς, ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι εντός της ημέρας θα ανακοινώσουν και επισήμους τους λόγους για τους οποίους ήραν τις αντιρρήσεις τους και συμφωνούν τελικώς με την κυβέρνηση και θα ψηφίσουν υπέρ του επίμαχου άρθρου του πολυνομοσχεδίου για τη μεταβίβαση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Λίγο αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης από το βήμα της Βουλής δήλωσε οτι θα υπερψηφίσει τη διάταξη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε απο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. "Εμείς είμαστε πλήρως καλυμμένοι με αυτή τη βελτίωση", είπε, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη.

"Εσείς που δίνετε αγώνες δήθεν για την οικολογία, αν σας πει ο Τσίπρας θα πάρουμε ελικόπτερα με μπετονιέρες και θα ψεκάζουμε τα δάση, ναι θα πείτε και θα ψηφίσετε, είστε ανθρωπάκια πολιτικά και νοιάζεστε μόνον για την καρέκλα σας", σχολίασε με τον Πάνο Σκουρλέτη να τον καλεί να ανακαλέσει.

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Παρ' το πίσω

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μια ζωή αγώνα και τα δίνεις όλα... Εγώ παραιτήθηκα όταν διαφώνησα, μια καρέκλα μας χωρίζει από εσάς... Ο Λαφαζάνης ήταν ιδεολόγος, η Ζωή ήταν ιδεολόγος, εσύ για την καρέκλα...

Σύμφωνα με τη νομοτεχνική βελτίωση του υπουργού Οικονομικών στο επίμαχο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου όπου αναφέρονται οι δημόσιες επιχειρήσεις οι δημόσιες επιχειρήσεις που εντάσσονται στο Υπερταμείο, προστίθεται η φράση "με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις".

Ακόμη στην αιτιολογική έκθεση ξεκαθαρίζεται ότι "η αξιοποίηση των ΔΕΚΟ δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου".

Διαβάστε εδώ τι είχε προηγηθεί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ