Στη Γαλλία αύριο ο Δένδιας για την καθέλκυση της φρεγάτας «Φορμίων»
Ο Νίκος Δένδιας
INTIME NEWS / ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 4 Ιουνίου, στη Γαλλία, όπου θα παραστεί στην επίσημη τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας FDI HN «Φορμίων», η οποία προορίζεται για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας.
Τον κ. Δένδια θα συνοδεύουν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.
Η καθέλκυση της φρεγάτας «Φορμίων» αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού και εντάσσεται στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας, που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων και τη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας.
Η φρεγάτα τύπου FDI (Frégate de Défense et d'Intervention) αποτελεί προϊόν προηγμένης τεχνολογίας και συνεργασίας με τη γαλλική ναυπηγική βιομηχανία, ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας–Γαλλίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.
Η παρουσία της ελληνικής ηγεσίας στη Γαλλία υπογραμμίζει τη σημασία του προγράμματος και την πολιτική βούληση για διαρκή ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού σε περιβάλλον αυξανόμενων γεωπολιτικών προκλήσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τετ α τετ Δένδια με τον διευθυντή του ΔΟΑΕ: Η ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών στο επίκεντρο
Μήνυμα Δένδια σε Βρυξέλλες, Άγκυρα: Ο κανονισμός Safe να μετονομαστεί σε κανονισμό της Κερκόπορτας
Οι αμοιβές για Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι
00:30
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΟ: Τραμπ – Ζελένσκι: «Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία Ρωσίας–Ουκρανίας» - Τι συζητήθηκε στο Μαρ-α-Λάνγκο
00:24
Κοινό συμβόλαιο 52 εκατ. λιρών για νέο σύστημα πυροβολικού υπέγραψαν Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία
23:57
Κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025 η Φωτεινή Τριχά
23:54