Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην κατάσταση στη Γάζα και τις εξελίξεις στη Λιβύη.
Στη διάρκεια της επικοινωνίας τους συζητήθηκε ακόμη η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας στο Μεταναστευτικό.
Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Αιγύπτου υπογράμμισαν τη σημασία συνέχισης της συνεργασίας και του συντονισμού των δύο χωρών σε ζητήματα που αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.
Επίσης αναφέρθηκαν στην πρόοδο των συζητήσεων Ελλάδας και Αιγύπτου για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά και στην ανάγκη να υπάρξει σύντομα συμφωνία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης σε Σίσι: Να υπάρξει συμφωνία για τη Μονή Σινά - Αναγκαία η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Αλ Σίσι σε Μητσοτάκη: Ανέγγιχτο το καθεστώς της Μονής της Αγίας Αικατερίνης
Γάζα: Ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο που είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι - Τουλάχιστον έξι νεκροί
23:40
Συναγερμός για την εξαφάνιση 13χρονου από τη Θεσσαλονίκη
23:27
Μετά από τρεις σερί ήττες... νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Βιλερμπάν
23:15
Εσπευσμένα στο Μαϊάμι Ουκρανοί, Ρώσοι και Ευρωπαίοι διπλωμάτες με φόντο το τέλος του πολέμου
23:02